Betjent suspenderet: Sigtes for narkohandel

Løsladt efter anholdelse

Betjenten arbejder på Esbjerg Politigård, som er under ombygning for øjeblikket. (Foto: Google Maps)
Betjenten arbejder på Esbjerg Politigård, som er under ombygning for øjeblikket. (Foto: Google Maps)

En 39-årig politiassistent ansat i Syd og Sønderjyllands Politi er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 stk. 1. Paragraffen omhandler overdragelse af euforisende stoffer, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi.

Politiassistenten har været anholdt og afhørt. Han er nu suspenderet.  Anklagemyndigheden har lige som i alle andre sager vurderet, hvorvidt der var grundlag for varetægtsfængsling efter Retsplejelovens paragraf 762. Det vurderede anklagemyndigheden ikke, at der var.

Har tavshedspligt
- Vi er i sagen - som i alle andre sager – underlagt tavshedspligt. Sagen er desuden under efterforskning, og der kan efter retsplejeloven kun gives indsigt i oplysninger i en straffesag, hvis man har en særlig, individuel interesse og først, når sagen er endeligt afsluttet, oplyser politiet.

Jv.dk skriver, at politimanden blev anholdt for en lille måneds tid siden, afhørt og siden løsladt. Derudover blev også to andre mænd anholdt - de blev fremstillet i grundlovsforhør. Tilsyneladende er de tre anholdelser udløst af politiets telefonaflytninger i forbindelse med en større narkosag, men skal dog være at betragte som absolutte småfisk i den sammenhæng.

Selv misbruger
Ifølge jv.dk har betjenten selv haft et omfattende misbrug. Det tog sin begyndelse i forbindelse med en rygskade. Under sygdomsforløbet skal han have indtaget det smertestillende morfinpræparat Oxynorm, som betjenten ifølge den 30-årige dømte en tid var dybt afhængig af, inden han skiftede dette misbrug ud med amfetamin.