18-årig blev truet: Flygtede ud over altanen

En 18-årig mand flygtede lørdag fra sin egen lejlighed, da tre unge fyre råbende og skrigende mødte op på adressen

Nordsjællands Politi anholdt lørdag to af de tre unge mænd. De er nu blevet varetægtsfængslet. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Nordsjællands Politi anholdt lørdag to af de tre unge mænd. De er nu blevet varetægtsfængslet. (Arkivfoto: Jens Dresling)

I Nivå i Nordsjælland udviklede lørdagen sig noget anderledes – og langt mere ubehageligt – end en 18-årig dreng havde forestillet sig.

Ved middagstid banker det nemlig på døren til hans 1. sals lejlighed, og da han gennem dørspionen ser, hvem der står på den anden side, tager han en hurtig beslutning og springer ud over altanen og løber væk.

- Vi modtager anmeldelsen klokken 12. 42. Anmelderen fortæller, at der er to personer ved hans lejlighed, som han kender godt. De råber og skriger af ham og er truende i deres adfærd. Derfor vælger han at tage flugten over altanen, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Dan Houtved.

Og det var efter alt at dømme en god beslutning – få sekunder efter bliver hoveddøren til lejligheden nemlig sparket ind.

Fik ven sat bag tremmer

Efterfølgende kommer politiet til stedet. Her finder de ud af, at der har været tre personer ved den 18-åriges lejlighed.

I lokalområdet finder politiet to af de tre personer, som bliver anholdt. Der er tale om to unge mænd på henholdsvis 17 og 18 år.

- Vi arbejder stadig på at finde ud af, hvem den tredje person er, siger vagtchefen.

Grunden til optrinnet skyldes eftersigende, at den 18-årige mand tidligere på ugen har været med til at få en af de andre unge mænds venner sat bag tremmer.

- Ham, der flygtede, har åbenbart været meddelsom om nogle oplysninger, som har ført til en anden anholdelse og fængsling tidligere på ugen.

- Det er i hvert fald den opfattelse, som de her personer har, og det er derfor, de opsøger ham, siger Dan Houtved.

Derfor har politiet vurderet, at der er tale om vidnetrusler – straffelovens paragraf 123 – og det førte til, at de to unge mænd søndag blev fremstillet i grundlovsforhør. Her blev de varetægtsfængslet indtil d. 10. oktober.