Syvårig dreng i koma: Tæt på at drukne i vandland

En niårig dreng har formentlig reddet en syvårig fra druknedøden. Den yngste dreng er lagt i kunstigt koma.

En dag i vandlandet med familien tog en pludselig, tragisk drejning søndag, da en syvårig blev fundet livløs i et af bassinerne.

Drengen er blevet indlagt på Skejby Sygehus i kunstig koma efter episoden, der skete i Dayz Resorts vandland i Gjern, skriver Midtjyllands Avis.

Ulykken skete klokken 14.48, da drengen var i vandland med sin far og søster.

Ifølge Ole Vanghøj, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, var faren kortvarigt optaget af datteren på en rutsjebane, og da faren igen fik øje på sønnen, lå drengen livløs i vandet. Samtidig sprang en livredder i vandet og fik reddet drengen op.

Efter hurtig førstehjælp på stedet kom drengen til sig selv igen, men han blev hastet til sygehuset for at holde ham under observation.

- Han blev dog lagt i kunstig koma, da akutlægen kom, og derefter blev han kørt på sygehuset, hvor man kølede ham ned, og man holder ham under observation i 24 timer. Heldigvis ser det ud til, at drengen slipper uden mén, siger Ole Vanghøj til Midtjyllands Avis.

Vagtchefen roser samtidig en niårig dreng, som alarmerede livredderen.

- Han havde lært, at hvis man ser nogen ligge stille i vandet, så skal man prikke dem på skulderen, og hvis de ikke giver tegn fra sig, skal man kontakte livredderen, og det gjorde han. Så han fortjener stor ros, siger Ole Vanghøj.

Den syvårige dreng og hans familie kommer fra Struer.

Var du tilstede, eller er du i familie med den ni-årige dreng, der reddede den syv-årige dreng?Skriv til os i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller i en mail til1224@eb.dk.