Her kunne de heller ikke køre på vejen

Væltede træer, omfattende strømsvigt og voldsomme oversvømmelser i Arizona

Ude af drift ... Foto: AP
Ude af drift ... Foto: AP

Mens en del af Danmark stadig snakkede om følgevirkningerne af en kollapset bro over Helsingør-motorvejen, blev USA’s sjettestørste by, Phoenix, i weekenden ramt af et uvejr af en så høj kaliber, at mere end 50.000 mennesker ifølge nyhedsbureauet AP stod uden strøm, da uvejret var på sit højeste.

Stormen er primært gået ud over private hjem,træer, færdselsårer og har blæst  lygtepæle omkuld. Men også  Phoenix internationale lufthavn Sky Harbour blev offer for de voldsomme vinde, som tvang flyene til jorden det meste af lørdagen. På et efterfølgende pressemøde kunne en talskvinde for lufthavnen dog meddele, at lufttrafikken til og fra byen kunne genoptages i løbet af søndagen.

På nærmest mirakuløs vis er der ingen beretninger om tilskadekomne, og ifølge AP forløb den alvorligste sag - en redningsaktion af to friluftsentusiaster, der var strandet på en ø - uden problemer. Dog har forsyningsselskabet valgt at dele isklumper ud til de folk, der manglede strøm, som midlertidig erstatning for deres ukampdygtige køleskab.

Den amerikanske vejrtjeneste, NWS, målte nogle steder op mod 50 milimeter regnfald i den ellers så knastørre ørkenstat, beretter AP, og vejret slog dermed sin egen mere end 100 år gamle rekord fra 1903, hvor der, ovenikøbet på samme dato, faldt 41 milimeter.

Også nabostaten  Nevada, der herhjemme nok er bedst kendt for casinobyen Las Vegas, blev delvist ramt stormen og efterfølgende oversvømmelser, men slap billigere end tidligere.