75-årig dræbt af varebil: Nabo prøvede at advare politiet

En 75-årig mand blev kørt ihjel, kort efter en nabo ringede til politiet og fortalte om en meget beruset mand

En nabo til den trafikulykke, der mandag aften kostede en 75-årig mand livet på Fyn, forsøgte af advare politiet fort før ulykken.

Det fortæller han i dag til fyens.dk.

Lidt efter klokken 19.00 ringede han til politiet og fortalte, at en beruset mand gik rundt ude på vejbanen.

- Der var en meget, meget beruset mand. Han vaklede hele tiden ud midt på vejen og var til fare for sig selv og andre, siger Søren Mørk til Fyens.dk.

Se også: Mand dræbt ved busstoppested: Ramt af varebil

Vagtchef hos Fyns Politi Hans Frederiksen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at politiet modtog et opkald fra Søren Mørk, og at den berusede mand er identisk med den 75-årige mand, der 40 minutter senere blev påkørt og dræbt af en varebil ved et busskur på Fynshovedvej i Martofte.

- Der sidder jo mange berusede i skure rundt omkring, og vi kan jo ikke køre ud til alle. At det så ender tragisk her, kan vi ikke diskutere, for det gør det jo, siger Hans Frederiksen til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen sluttede samtalen med Søren Mørk med, at han blev bedt om at gå over og snakke med vedkommende.

Det var Søren Mørk dog ikke tryg ved.

- Manden var tydeligvis beruset og råbte meget højt. Det var jo ikke til at vide, hvad han kunne finde på, siger Søren Mørk til fyens.dk.

Ifølge politiets foreløbige oplysninger er teorien fortsat, at den 75-årige mand blev påkørt, da han pludselig befandt sig ude på kørebanen.

Politiet er derfor af den opfattelse, at varebilens chauffør ikke kunne undgå påkørslen, men den videre efterforskning skal nu vise, om der kan rejses en sigtelse mod chaufføren.

Ifølge vagtchefen vil der først blive foretaget ligsyn af den afdøde på torsdag.