Den store hackersag: Svenske Warg kendt skyldig

Den svenske hacker Gottfrid Warg og hans danske medtiltalte er kendt skyldige i hacking mod CSC

Gottfrid Svartholm Warg. (Foto: AP)
Gottfrid Svartholm Warg. (Foto: AP)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): De to tiltalte i den store hackersag, svenske Gottfrid Warg og hans danske medtiltalte JKT, er fundet skyldige i hacking mod it-virksomheden CSC.

Gottfrid Warg er fundet skyldig i hacking af CSC's såkaldte mainframe, mens JKT er kendt skyldig i medvirken til hacking.

Ved angrebene fik hackerne adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets register og et register over internationalt efterlyste personer.

Hackerangrebet fandt sted fra april til august 2012. Helt nøjagtigt er der ifølge retten stjålet 246.490 registreringer fra politiets kriminalregister fordelt på 91.011 unikke personnumre.

Både Warg og den danske hacker sad ganske roligt og læste med under højtlæsning af den 12 sider lange baggrund for kendelsen.

Begge tiltalte har nægtet sig skyldige i sagen, der har været i gang i retten på Frederiksberg siden 2. september. Straffen til Warg og JKT fastsættes senere torsdag eller fredag.

Se også: Forsvarer: Politiet har sjusket i hackersagen

Warg har nægtet sig skyldig og forklaret, at hans computer har været fjernstyret undervejs. Han har ligeledes forklaret, at han ikke har oprettet den krypterede container, som politiet fandt på hans computer, der relaterede sig til både CSC og Logica.

Men en chat i februar 2012 mellem to personer – som retten mener er Warg og JKT - om muligheden for at hacke CSC, har fået nævninge og dommere til at forkaste forklaring om fjernstyring af Wargs computer.

Chatten lægges desuden til grund for, at JKT er skyldig i medvirken til hacking.

Gottfrid Warg er bedre kendt under sit alias Anakata og som stifteren af sitet The Pirate Bay. Ud over CSC angreb Warg svenske Logica, der også rummer politiets data.

Det var svensk politi, der advarede dansk politi om angrebet mod CSC. Det svenske computergeni blev siden anholdt i sin lejlighed i Cambodia. Han blev udleveret fra Sverige og varetægtsfængslet i november 2013.

Danske JKT blev anholdt i København i juni sidste år og har siden været frihedsberøvet.

PORTRÆT: De tiltalte i den store hackersag

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/986744 

Gottfrid Svartholm Warg - født 17. oktober 1984

Svensk computergeni, der flere gange er dømt for it-kriminalitet. Han er også kendt under navnet Anakata.

Tilbage i 2004 var han medstifter af Pirate Bay, hvor der ulovligt blev delt film og musik via internettet.

Det udløste i 2009 en dom for brud på ophavsretslovene i Sverige, og det kostede Warg et års fængsel.

Dommen har han ikke afsonet, da han forinden flygtede til Phnom Penh i Cambodja.

Her blev han i august 2012 anholdt efter anmodning fra svensk politi, som mistænkte ham i en ny sag om hacking af virksomheden Logica, der administrer offentlige oplysninger i Sverige, og banken Nordea.

Sidste år fik han i den svenske landsret et års fængsel for hacking mod Logica, mens han blev frifundet for bedrageri over for Nordea.

I november 2013 blev han udleveret til Danmark og varetægtsfængslet i forbindelse med den store danske hackersag.

Warg har færdedes i miljøet omkring WikiLeaks-stifteren Julian Assange.

Hovedmistænkt dansker - født 18. marts 1993

Oplysningerne om den 21-årige er endnu sparsomme. Men det er kommet frem, at han har arbejdet for en stor dansk konsulentvirksomhed tilbage i 2010 og 2011.

Oplysninger på den 21-åriges computer tyder på, at han har været i Phnom Penh i Cambodja, mens Warg opholdt sig der, og mens der foregik hacking mod CSC i Danmark.

Omkring anholdelsen i juni 2013 opholdt den 21-årige sig i en lejlighed i Thomas Laubs Gade på Østerbro i København.

Ifølge anklagemyndigheden er den 21-årige identisk med en person, som på nettet har kaldt sig Advanced Persisten Terrorist Threat. Personen har i en chat hævdet, at hans bedstefar var blandt grundlæggerne af CPR-registret.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen