Politiet aflyttede tiltalte i svindelsag

Beslaglæggelse af server og aflytninger var nogle af politiets metoder i efterforskningen mod eks-viceborgmester og boligspekulanter

Den tidligere konservative 1. viceborgmester i Farum (tv) er en af tre tiltalte i svindelsag til trecifret millionbeløb.
Den tidligere konservative 1. viceborgmester i Farum (tv) er en af tre tiltalte i svindelsag til trecifret millionbeløb.

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): Allerede i 2010 var politiet flere gange blevet advaret om en nu tiltalt svindlertrio i ejendomsbranchen bestående af tidligere 1. viceborgmester i Farum, advokaten Per Edrén, og spekulanterne Kristian Holm og Kristian Bendz-Juul. Men grundet mangel på ressourcer undlod politiet at indlede en egentlig efterforskning helt frem til 2012.

Det er netop kommet frem under senioranklager Betina Engmarks præsentation af sagen mod de tre tiltalte ved retten i Lyngby.

Per Edrén (tv) var konservativ 1. viceborgmester i Farum under Peter Brixtofte. Han er sammen med to spekulanter tiltalt i sag om svindel for et trecifret millionbeløb. 112 Eks-viceborgmester og boligspekulanter i retten i sag om 100 mio. kr.

Allerede 27. maj 2010 modtog ordensmagten den første anmeldelse i sagen. Den handlede om Kristian Holms salg af en luksusbåd, hvor han angiveligt undlod at gøre køber opmærksom på, at der var taget pant for godt en halv million i fartøjet. Køberen endte med at måtte betale panten, selv om der siden blev indgået forlig i sagen.

Bådkøberen er et af de vidner, der ventes at skulle afgive forklaring i retten, der foreløbig har afsat 21 retsdage til domsmandssagen.

Siden blev der indgivet flere anmeldelser, blandt andet af advokat Boris Frederiksen i hans egenskab af kurator vedrørende Kristian Bendz-Juuls konkursbo.

Men først i februar 2012 skred politiet for alvor til handling. Her blev der foretaget ransagninger og formuebeslag. Blandt andet hos Per Edrén og hos banker anvendt af de nu tiltalte.

Og i løbet af foråret kom der for alvor skred i efterforskningen. Ifølge Betina Engmarks fremlægning beslaglagde man blandt andet en server anvendt af Kristian Holm, ligesom politiet begyndte at aflytte sagens aktører.

Flere af aflytningerne vil blive afspillet i retten under behandlingen af sagen.

Undervejs har både Per Edrén og Kristian Bendz-Juul afgivet forklaringer til politiet. Kristian Holm, 41, har som den eneste ikke villet afgive forklaring.

Alle de tre tiltalte nægter sig skyldige i anklagerne mod dem, der kan udløse fængselsstraffe på op til otte år.

Sagen forventes afsluttet til januar 2016. Næste retsdag er 22. maj.

Per Edrén og Brioxtofte - her dog for en hel del år siden. (Foto: Lars Poulsen) 112 Brixtoftes højre hånd i svindelsag til 100 millioner