Efter kæmpe skandale: Bankkunder risikerer at betale bøden

Hvidvaskningsskandalen i Danske Bank kan blive dyr for bankens kunder, lyder det fra cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk. Hør her, hvad du bør overveje som kunde

Det skal du overveje, hvis du er kunde i Danske Bank (Producer: Martin Lorentsen)

På onsdag kommer Danske Bank med sin egen rapport om den hvidvaskningsskandale, der er foregået gennem en af bankernes afdelinger i Estland.

I rapporten vil Danske Banks advokater fremlægge deres syn på, hvad der er foregået i sagen, og det kan i første omgang ramme aktionærerne, lyder det fra Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

- Du skal selvfølgelig være bekymret, hvis du har aktier i Danske Bank, da aktierne kan falde endnu mere, end de har gjort i forvejen.

Skandalesagen rammer dog ikke kun aktionærerne. Også Danske Banks kunder vil på længere sigt risikere at få en økonomisk lussing.

- Hvis Danske Bank får en stor bøde, så kan man godt forestille sig, at de gerne vil hente de penge ind igen, og det kan de jo gøre hen ad vejen ved at skrue op for gebyrer og ændre på kundernes vilkår, hvor det nu er muligt. På den måde kan man godt forestille sig, at det kan gå ud over kunderne på længere sigt, siger Morten Bruun Pedersen.

Et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti er ifølge Berlingske Business klar til at syvdoble bødestørrelsen ved overtrædelser af hvidvaskloven.

Det sker netop i forlængelse af sagen om hvidvask for milliarder af kroner gennem Danske Banks afdeling i Estland.

I videoen over artiklen kan du høre, hvad du nu bør overveje, hvis du er kunde hos Danske Bank.