Politiet efter seneste skyderier: Situationen er anspændt

En intern bandekonflikt i gadebanden Brothas kan være under opsejling efter flere bande-overfald og skudepisoder i København

Et opgør i det kriminelle bandemiljø på Nørrebro vurderes af politiet at have medført flere skyderier i København og omegn de seneste dage.

Senest i aftes, hvor der først var skyderi i Herlev på den københavnske Vestegn, hvor en VW Golf blev ramt af skud, hvorefter den kørte direkte ind i en lygtepæl. Ingen blev ramt, men føreren løb efter sammenstødet væk fra bilen og vendte siden tilbage.

Cirka en time senere fik politiet også en anmeldelse om skyderi. Her blev en 34-årig mand ramt af skud ved Lygten på grænsen mellem Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter. Politiet melder ham uden for livsfare, og han er udskrevet fra hospitalet.

Selvom der har fundet flere skyderier og overfald sted de seneste dage, er politiet indtil videre tilbageholdende med at omtale skyderierne som en decideret konflikt.

- Det er for tidligt at sige, om der er tale om en konflikt, men situationen er anspændt siger politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi.

- Vi er ikke der, hvor vi var sidste år (konflikten mellem Loyal To Familia og Brothas, red.), tilføjer han.

Politiet var onsdag morgen talstærkt tilstede i Askerød i Greve, efter skud mod flere biler. Foto: René Nilsson 112 - 19. sep. 2018 - kl. 12:49 Gerningsmænd affyrer skud i boligkvarter: Fem biler ramt

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det en uoverensstemmelse mellem personer med tilknytning til gadebanden Brothas. Den oplysning ønsker Torben Svarrer ikke at kommentere.

- Der er tale om en bandegruppering fra Nørrebro, og det er svært at sige, hvorfor situationen er eskaleret, siger Torben Svarrer.

Hvem er den 34-årige, der blev ramt i aftes?

- Han er ikke registreret som bandemedlem på nuværende tidspunkt, men vi har tidligere truffet ham i bandemiljøet, siger Torben Svarrer.

Er han tidligere registreret som medlem af Brothas?

- Det vil jeg hverken be- eller afkræfte.

Er der nogen forbindelse mellem skyderierne i de forskellige politikredse?

- Det er klart, at vi er opmærksomme på skyderierne på Vestegnen, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om der er en sammenhæng, siger Torben Svarrer.

Han fortæller, at Københavns Politi har en dialog med flere andre politikredse og Rigspolitiet. Samtidige sætter man massivt ind på Nørrebro for at standse skyderierne.

- Vi kan ikke acceptere skyderier i det offentlige rum og justerer vores igangværende indsats på Nørrebro.