ASAP Rocky foreslår samfundstjeneste i voldssag

Den amerikanske musiker ASAP Rocky foretrækker samfundstjeneste som straf, hvis han kendes skyldig i voldssag

Sådan lød rapperens egen forklaring i retten. Video: Aftonbladet

ASAP Rocky er klar til at udføre samfundstjeneste, hvis han kendes skyldig i at have tæsket en 19-årig mand i Stockholm i juni.

Det oplyser rapperens advokat, Slobodan Jovicic, ved byretten i Stockholm fredag. Det skriver nyhedsbureauet TT.

Foruden 30-årige ASAP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, er også de to øvrige tiltalte klar til at udføre samfundstjeneste, hvis retten finder dem skyldige.

- I ved, hvor jeg bor, I har mine kontaktoplysninger og min advokats kontaktoplysninger, og jeg har arbejdet med velgørenhed, så jeg har ikke noget imod at gøre sådan noget i weekenderne. Jeg er nem, siger ASAP Rocky i retten.

Den amerikanske rapper ASAP Rocky har været fængslet i tre uger. Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix Intl. kendte - 23. jul. 2019 - kl. 13:02 Rapper anholdt for grov vold: Nu taler hans mor

Mayers har nægtet sig skyldig i tiltalen for vold mod en 19-årig mand med afghansk oprindelse.

ASAP Rocky har dog erkendt, at han både sparkede og slog afghaneren, men der var tale om selvforsvar, har han sagt.

Fredag er sidste retsdag i voldssagen mod ASAP Rocky. Tidsplanen er dog skredet undervejs.

I næsten tre uger har den amerikanske rapper A$AP Rocky siddet fængslet i Sverige. Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix Samfund - 20. jul. 2019 - kl. 19:42 Löfven tryner Trump: Ingen særbehandling her

Rakim Mayers blev anholdt natten til 3. juli, og han har siddet varetægtsfængslet i Sverige siden 5. juli. Både han og de to øvrige tiltalte risikerer op til to års fængsel, hvis de kendes skyldige.

En strafferetsekspert har tidligere vurderet over for TT, at det i så fald er mere sandsynligt med en betinget straf. Det betyder, at han ikke skal ind og afsone.

Det kan være på betingelse af, at han udfører et vist antal timers samfundstjeneste. Bliver han omvendt frifundet i sagen, løslades han med det samme, og så kan han ifølge B.T. søge erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Den er ifølge avisen vurderet til at være i omegnen af 16 millioner kroner, da rapperen var på europæisk turné, da han blev anholdt.