Asyl-shopper udvist til Sverige for tyveri af en flaske whisky

Har siden 2003 søgt om asyl i Italien, Tyskland, Holland og Sverige

(Københavns Byret) Ekstra Bladet.  En somalisk mand, der har opholdt sig i Schengen siden 2003 og søgt asyl i Italien, Tyskland, Holland og for tiden opholder sig i et asylcenter i Sverige, er netop af dommeren i Københavns dommervagt blevet udvist til Sverige igen for at have stjålet en flaske whisky i en  Føtex-butik i København.

Den somaliske mand, der var iført en grøn t-shirt fra Jyske Bank i Silkeborg, er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt.

Se også: Asylansøger udvist for sexoverfald på togstation

Her stadfæstede dommeren Udlændingestyrelsens afgørelse om udvisning af Danmark med indrejseforbud i to år og stadfæstede anholdelsen med opretholdelse i 12 dage med henblik på straks udvisning.

Den sigtede forklarede i retten, at han hverken kender sit navn eller sin fødselsdato og er syg og ikke kan høre med det ene øre. Han forklarede, at han har opholdt sig i Schengen siden 2003, og anklageren dokumenterede, at han har søgt om asyl i en række lande.

Se også: Dommer om asylbande: Indbrud var deres levevej

De svenske myndigheder har bekræftet overfor dansk politi, at han for tiden er asylansøger i Sverige.

Den somaliske mand kom til Danmark for ti dage siden og blev anholdt i torsdags i forbindelse med tyveri af en flaske whisky.

Se også: Somaliske asylansøgere strømmer til Danmark

Han forklarede i retten, at han var fuld for ti dage siden og derfor ved en fejltagelse var kørt for langt med toget og var havnet i Danmark.

Han havde ingen indsigelse mod, at  frihedsberøvelsen blev opretholdt i 12 dage med henblik på udsendelse til Sverige, kom det frem i retten.