Asylansøger udvist for sexoverfald på togstation

En asylansøger er idømt to års fængsel for groft sexoverfald på ung kvinde

Voldtægten skete på Ryparken S-station på Lyngbyvej den 26. december sidste år meget tidligt om morgenen. (Foto: Patrick Kaufmann/Polfoto)
Voldtægten skete på Ryparken S-station på Lyngbyvej den 26. december sidste år meget tidligt om morgenen. (Foto: Patrick Kaufmann/Polfoto)

En asylansøger fra Algeriet er blevet idømt to års fængsel og udvist for bestandigt, efter han onsdag blev dømt for et groft sexoverfald på en dengang blot 17-årig pige.

Sexoverfaldet skete anden juledag sidste år mellem klokken 4 og 4.55 på den københavnske S-togsstation Ryparken på Lyngbyvej, hvor den unge kvinde blev truet til oralsex, efter at sexforbryderen havde forsøgt at gennemføre en voldtægt.

Ifølge anklageskriftet lagde manden armen om halsen på pigen og førte hende til et venterum på perronen, hvor han uden held forsøgte at tvinge hende til samleje. Herefter tvang han hende til at udføre oralsex på ham, til han fik udløsning.

Se også: Asylsøger fængslet for voldtægt af 17-årig på S-station

Anklageren havde krævet to et halvt års fængsel, mens forsvareren procederede for en straf på halvandet års fængsel. Dommen endte altså på to år.

Manden selv nægter alt og ankede dommen efterfølgende.

- Hans forklaring gik på, at han ikke var i Danmark på det tidspunkt, siger anklagerfuldmægtig Annemarie Dybdal Christensen.

Hun fortæller, at det blandt andet var dna-materiale, der blev fundet på den unge kvindes trusser, jakke og hendes hånd, der var med til at fælde manden.

Godt to måneder efter forbrydelsen kom der et 'hit' i politiets dna-register, der pegede på den 18-årige. Politiet havde hans dna-profil fra en tyveri-sag, og sandsynligheden for, at dna-materialet, der blev fundet på kvinden, stammede fra ham, var en til en million.

Kvinden, der nu er fyldt 18 år, afgav forklaring i retten.

- Hun er meget påvirket og har ikke være særligt meget i skole efterfølgende, fortæller anklageren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere