Asylansøgere mistænkt for millionsvindel

Tysk politi efterforsker sag om massivt socialbedrageri begået af asylansøgere

Det var i forbindelse med sidste års tilstrømning, at den massive svindel blev begået.
Foto: Filip Davali
Det var i forbindelse med sidste års tilstrømning, at den massive svindel blev begået. Foto: Filip Davali

Politiet i den tyske by Braunschweig efterforsker nu en lang rækker sager om svindel, hvor asylansøgere, der kom til Tyskland med sidste års bølge af migranter, mistænkes for at narret sig til store pengebeløb.

Det skriver en række tyske medier - blandt andet tv-stationen NDR, der som de første omtalte affæren.

I følge politiets foreløbige opgørelse drejer det sig om flere millioner Euro, som asylansøgerne mistænkes for at have svindlet sig til.

Det er sket ved, at de hver især flere gange har ladet sig registrere under falske navne.

I følge de tyske medier har svindlen været ganske simpel. En har ladet sig gro et skæg. En anden har barberet sit af. en tredje har tager briller på og så fremdeles.

Mere skulle der åbenbart ikke til for at narre myndighederne, der var fuldstændigt overbebyrdet at den massive tilstrømning af migranter og asylansøgere.

I følge politiets foreløbige efterforskning har der fundet mere en 300 tilfælde af socialbedrageri sted. Og det er hovedsageligt asylansøgere fra Sudan, der har stået bag den omfattende svindel, vurderer politiet.

På den omtalte måde er gennemsnitligt lykkedes hver enkelt at svindle sig til flere tusind Euro.

I gennemsnit fik en flygtning 135 Euro i månedlige lommepenge. Hvis man bor uden for et officielt optagescenter kommer der yderligere 216 Euro til.

Det beskrives, hvordan de fleste benyttede sig af tre-fire forskellige identiteter.  I et enkelt tilfælde havde svindleren ikke mindre end tolv falske identiteter.

Her lykkedes det ham at rage 45.000 euro til sig.

Egentlig skal asylansøgere give fingeraftryk ved ankomst, men i forbindelse med den massive tilstrømning i 2015 var det ikke muligt.

Politiet vurderer, at de fleste af de mistænkte svindlere fortsat opholder sig i Tyskland.

- Når vi har fundet frem til en mistænkt, så sørger vi for, at betalingen indstilles, siger lederen af efterforskningsholdet, Jörn Memenga, til NDR.

Omvendt bliver det tilsyneladende svært at få stillet de mistænkte svindlere for retten.

- Når der er fundet frem til en mistænkt, så er han for længst flyttet videre. Og hvis man ikke kender den adresse eller sted, hvor vedkommende opholder sig, så er der kun muligt at finde dem via efterlysning, siger Julia Meyer fra Statsadvokaturen i Braunschweig til NDR.

783 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere