'Asylbarn' var 33 år gammel: Tilstår mord og voldtægt på 19-årige Maria

Mordsag ved ungdomsdomstol i Tyskland vækker opsigt: Tiltaltes egen far afslører hans rigtige alder

19-årige Maria Ladenburger blev overfaldet på vej hjem fra en fest, voldtaget, kvalt og smidt i floden til druknedøden. Privatfoto
19-årige Maria Ladenburger blev overfaldet på vej hjem fra en fest, voldtaget, kvalt og smidt i floden til druknedøden. Privatfoto

Et 'flygtningebarn', der har tilstået voldtægten og mordet på den 19-årige lægestuderende Maria Ladenburger i Freiburg i det sydlige Tyskland, er 33 år gammel og ikke 17, som han påstod, da han søgte asyl i Tyskland.

Det er den mordtiltalte Hussein Khavaris egen far fra Iran, der via en telefonisk afhøring har fortalt retten i Freiburg, at sønnen er født den 29. januar 1984.

Hussein Khavari er ellers tiltalt ved en særlig ungdomsdomstol for sexmordet, og der er nu også skabt tvivl om asylansøgerens nationalitet.

Hussein Khavari siger, han er fra Afghanistan, men faderen er iraner og bor i Iran, og overfor en cellekammerat har Hussein Khavari fortalt, at han er iraner, og at han som 14-årig voldtog en 12-årig pige i Iran.

artiklen fortsætter under billedet

Hussein Khavari har tilstået voldtægten og mordet på Maria Ladenburger, men lyver ifølge sin egen far om sin alder. Privatfoto.
Hussein Khavari har tilstået voldtægten og mordet på Maria Ladenburger, men lyver ifølge sin egen far om sin alder. Privatfoto.
 

Under retssagen har Hussein Khavari erkendt, at han har løjet om sin alder. Men han har ikke sagt, hvor gammel han er.

En retstandlæge har undersøgt hans tænder og en udtrukket visdomstand, som han havde gemt, og hun siger, at han i hvert fald er mellem 22 og 29 år gammel.

Nu risikerer han livstid
Hvis retten lægger tandlægens og faderens vidneforklaringer om den tiltaltes alder til grund, kan Hussein Khavari se frem til en dom på livsvarigt fængsel, når straffen falder i det nye år. Ungdomsdomstolen kan ellers højst idømme 10 års fængsel.

Se også: Asylansøger tiltalt for voldtægt og drab på EU-diplomats 19-årige datter

Hussein Khavari kom til Tyskland i november 2015 som uledsaget flygtningebarn og fik straks asyl og blev placeret hos en plejefamilie.

Senere fandt politiet ud af, at han var idømt 10 års fængsel i Grækenland, hvor han i 2013 forsøgte at myrde en 20-årig kvinde på Korfu under et røveri. Han smed hende ud over en klippe, men hun overlevede med svære kvæstelser.

Efter kun halvandet års fængsel blev Hussein Khavari løsladt under en generel amnesti for unge forbrydere. Under retssagen i Grækenland hævdede han, at han var 18 år og flygtning fra Iran.

artiklen fortsætter under billedet

Morderen har erkendt i retten, at da han traf Matia Ladenburger på gaden og så, hvor smuk hun var, ville han have sex med hende. Privatfoto.
Morderen har erkendt i retten, at da han traf Matia Ladenburger på gaden og så, hvor smuk hun var, ville han have sex med hende. Privatfoto.

Mens anklagemyndigheden siger, at voldtægten og mordet på Maria Ladenburger den 16. oktober 2016 var planlagt, hævder Hussein Khavari, at han tilfældigt mødte den 19-årige studine, da hun væltede på sin cykel.

'Hun var smuk'
Han var så fuld, at han var blevet smidt ud af en bar og efterladt af sine venner i byen.

- Da jeg så, hvor smuk hun var, ville jeg have sex med hende, forklarede Hussein Khavari ifølge retsreferaterne.

Maria Ladenburger cyklede hjem fra et fest på det medicinske fakultet på Freiburgs universitet. Hussein Khavari greb hende og holdt hende for munden.

Efter voldtægten kvalte han hende med et tørklæde, og smed den 19-årige bevidstløs i floden Dreisam til druknedøden. Hendes lig blev fundet i floden af en jogger om morgenen.

Under retssagen er vist en videoovervågning fra en sporvogn i Freiburg, hvor Hussein Khavari kort før voldtægten forulemper to kvinder seksuelt.

Dna fældede ham
Hussein Khavari blev identificeret via videoovervågningen, og dna fra et hår og fra det sorte tørklæde, som den 19-årige blev kvalt med, bandt flygtningen til mordet på Maria Ladenburger.

Han blev arresteret den 3. december sidste år, da en politipatrulje genkendte ham på gaden fra billederne fra video-overvågningen.

Maria Ladenburger var datter af en højtstående EU-embedsmand, Dr. Clemens Ladenburger, en juridisk seniorrådgiver for EU-Kommissionen, der brugte sin fritid på at hjælpe flygtninge og migranter i Freiburg.

Mordet på Maria Ladenburger skabte nyt had til og frygt for den million flygtninge, der er strømmet ind i Tyskland under Angela Merkels åben-dør politik.

1 af 2 Mordet på Maria Ladenburger fik hadet til de mange flygtninge, som er strømmet til Tyskland, til at blusse op. Privatfoto.
2 af 2 19-årige Maria Ladenburger blev overfaldet på vej hjem fra en fest, voldtaget, kvalt og smidt i floden til druknedøden. Privatfoto