Autonom idømmes fængsel for at skubbe K-profil ved demo

Østre Landsret idømmer en mand tre måneders fængsel for at udøve vold mod Rasmus Jarlov ved Dong-demonstration

Folketingspolitikeren Rasmus Jarlov (K) blev udsat for vold, da han for to år siden mødte op til en demonstration mod salget af Dong på Christiansborg Slotsplads.

Onsdag eftermiddag har Østre Landsret idømt en mand i midten af 20'erne tre måneders fængsel for at skubbe til den konservative politiker.

Straffen dækker også over en anden episode, hvor den dømte skal have kastet en glasflaske mod en flok betjente.

Ifølge både den dømte og Rasmus Jarlov begyndte sammenstødet 29. januar 2014 med, at Jarlov og to af hans venner var i gang med at lave et banner, hvorpå der stod "ja tak til salg".

Modsat resten af demonstrationen mente de tre nemlig, at salget af Dong ville være en god idé.

På et tidspunkt besluttede den tiltalte at tage banneret fra Jarlov og vennerne for at "drille dem". Det fik en af Jarlovs kammerater til at forfølge ham ind i demonstrationen for at få det tilbage.

Herfra har der været stor uenighed blandt vidnerne om, hvad der skete. Alle er dog enige om, at episoden på den ene eller anden måde udviklede sig aggressivt.

Og nu har både by- og landsret altså konstateret, at Jarlov blev udsat for vold. Også Københavns Byret nåede i sin tid frem til, at straffen skulle være tre måneders fængsel.

- En glad mand forlader landsretten. Mere end to år efter at jeg blev overfaldet af en autonom til en demonstration på Christiansborg Slotsplads, er sagen nu afsluttet, skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

- Det er en lettelse at få sagen afsluttet, og at retfærdigheden sker fyldest. Tak, lyder det fra politikeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere