Avis: Skat snydt af falske udbytter fra Parken

Selskabet bag FCK har ikke betalt aktieudbytter i ti år. Alligevel refunderede Skat udbytteskat til svindlere

Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Vestas, GN Store Nord og Tryg.

Flere danske selskaber bekræftede onsdag, at de er blevet brugt af udenlandske svindlere til at snyde Skat og den danske statskasse for over seks milliarder kroner.

Fælles for selskaberne er, at de alle har udbetalt udbytte til deres aktionærer over årene, hvilket er udgangspunktet for den metode, svindlerne tilsyneladende har gjort brug af.

Men nu viser det sig, at Skat ikke bare er blevet narret af børsnoterede selskaber, der har betalt udbytte.

Se også: Politi om milliardsvindel: Bliver op ad bakke

Parken Sport & Entertainment, der ikke har betalt udbytte til aktionærerne siden 2005, er også blevet brugt til svindlen, skriver Børsen.

- Skat må stå på mål for, hvordan pokker sådan noget kan lade sig gøre, for jeg ved ingenting om det, siger en unavngiven kilde i toppen af selskabet til Børsen.

Over 2100 gange kan Skat have udbetalt summer til fuskere, der har indsendt forfalsket dokumentation for, at de har betalt udbytteskat på 27 procent af gevinsten fra danske aktier.

Det er man fritaget for, hvis man bor i et land, der har en såkaldt dobbeltbeskatningsaftale med Danmark.

Men hvis Skat også har udbetalt refusion til påståede investorer i selskaber, der slet ikke har udbetalt udbytte, har kontrollen været enormt ringe, mener eksperter.

- Der har ikke været nogen kontrol. Der har ikke engang været en tenderende tankevirksomhed bag, hvis man ligefrem godtgør udbytteskat knyttet til selskaber, der ikke har udbetalt udbytte. Det er skandaløst, siger Torben Bagge, advokat med speciale i skatteret, til Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bestilt en intern revisionsrapport om den mulige svindel. Den skal ligge klar om fire uger.