Bad om en cigaret: Smed hjemløs i søen

To 21-årige sigtes for grov vold mod hjemløs, der blev smidt i sø

Politiet er netop nu ved at afhøre en 34-årig hjemløs polak på Rigshospitalet, efter at han tidligt lørdag morgen blev banket og smidt i søen ved Fredensbro i København.

Overfaldet blev, ifølge politiet, begået af to 21-årige mænd, der gik på vej hjem efter en nat i byen. De var på vej for at spise morgenmad.

Ved Sølvgade og Øster Søgade blev de antastet af den 34-årige polak, der bad om en cigaret.

- Det blev de tilsyneladende så vrede over, at de gav ham flere slag i ansigtet, sparkede ham, mens han lå ned, og smed ham i søen, siger central efterforskningsleder Kenneth Jensen til Ekstra Bladet.

112 Hjemløs mand blev banket og smidt i sø

Overfaldet kunne være endt fatalt, men både en pige på cykel og et mandligt vidne så overfaldet. Manden hjalp polakken op af det kolde vand, mens pigen ringede efter politiet.

Overfaldsmændene gik videre, men fem minutter efter kunne pigen udpege de to voldsmænd fra bagsædet af politiets patruljevogn, og de blev anholdt.

Polakken blev kørt på hospitalet, fordi han var stærkt afkølet.

De to 21-årige sigtes for grov vold efter straffelovens § 245. De har næppe haft til hensigt, at den hjemløse skulle dø af vandturen, så politiet har valgt ikke at sigte dem for drabsforsøg.

De 21-årige fremstilles lørdag eftermiddag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling.