Bag Pusher Streets sorte gardin: Boder udpeget til nedrivning

Udsender pressemeddelelse om baggrund for blokade af verdensberømt hashgade

Pusher Street er i dag blevet lukket inde bag hegn og sort klæde. Foto: Ekstra Bladet

For turisterne er Christianias Pusher Street en kulørt attraktion - for de kriminelle er det en gedigen forretning.

For nogle år siden fortalte politiet, hvordan de vurderede, at der i forbindelse med den verdensberømte hashgade blev omsat for en milliard. Dette inkluderer både salg i selve gaden og salg af større mængder i skyggen af gaden til videresalg andre steder i Danmark samt i resten af Skandinavien.

Hegnet som her til morgen er sat op rundt om boderne. Foto: Ekstra Bladet 112 Politiet hilser Pusher Street-blokade velkommen

Pusher Street og omegn er dermed en central motor i forhold til den samlede illegale handel med hash i hele Norden, og i årevis har organiserede kriminelle med kontakt til rocker- og bandemiljet haft et godt og kærligt øje til stedet.

Det gælder både dem, der allerede tjener på 'gaden' - som Pusher Street kaldes i miljøet - og dem, der gerne vil have en bid af kagen.

I morges valgte en gruppe christianitter at blokere alle indgange til Pusher Street med metalhegn og sorte presseninger og tæpper.

Hele dagen har ingen på 'Staden' officielt ønsket at uddybe, hvorfor man netop i dag valgte at blokere Pusher Street.

Foto: Kenneth Meyer 112 Christianitter blokerer Pusher Street

Tirsdag aften blev der så holdt et fællesmøde, hvor christianitter mødtes for at drøfte sagen. Efterfølgende har man udsendt en pressemeddelse, der lyder:

'Christiania skal være en fristad for kærlighed, mangfoldighed, natur og kultur.

Det er den atmosfære der skaber en fristad med plads til alle, og det er selvfølgelig meget vigtigt for Christiania.

Desværre har udviklingen omkring Pusher Street bidraget til at skabe et andet billede af Christiania, og det vil vi ikke acceptere.

Situationen kalder på omtanke og eftertanke, hvorfor vi altså nu har valgt selv at sætte aktiviteterne på pause, så vi kan få arbejdsro til en omstrukturering af forholdene omkring Pusher Street. Uanset at vi må anerkende, at vi har at gøre med nogle problemstillinger, som det civile Christiania ikke kan løse.

Denne pause er ikke en løsning, men et signal om at situationen er uholdbar.

Forhåbentlig giver denne aktion også myndighederne mulighed for at gentænke deres strategi, der på det seneste har medført en række af voldsomme overgreb på gæster og christianitter.

Christiania ønsker en langsigtet løsning for Pusher Street, som ikke er båret af en ulige kamp mellem Christiania og udefrakommende interesser.'

Ingen på Christiania har ønsket at kommentere sagen yderligere.

Selvom det ikke skrives direkte, så ligger det mellem linierne, at netop den organiserede kriminalitets store interesse for hashgaden har vakt bekymring - og er en af de væsentlige grunde til blokaden af Pusher Street.

Dette faktum understreges af, at fem-seks boder af de godt 45 boder i og omkring Pusher Street i dag er blevet udpeget til nedrivning, fordi, de på den ene eller anden måde kan knyttes til rocker- og bande-miljøet fortæller kilder med indsigt i sagen til Ekstra Bladet.

Men, om man dermed kommer i bund, er tvivlsomt. Der er fortsat boder, der på den ene eller anden måde kontrolleres af rockere eller bandefigurer, fortæller kilderne.

Ingen kilder med indsigt i miljøet tror dog på, at blokaden og nedrivningen af nogle af boderne vil få afgørende betydning i forhold til de organiserede kriminelles interesser i 'gaden'.

Og det gør Christiania tydeligvis heller ikke, fremgår det at pressemeddelelsen.