Ballade i kolonihave: 47-årig smadrede kærestepar med baseball-bat

En 47-årig mand hævdede, at det var selvforsvar, da han i august gik amok på en 41-årig mand og dennes 33-årige kæreste

En 47-årig mand er blevet idømt et års fængsel for at være gået amok med et baseballbat i en af de 102 haver i Haveforeningen Pilevænget i Horsens. (googlemaps)
En 47-årig mand er blevet idømt et års fængsel for at være gået amok med et baseballbat i en af de 102 haver i Haveforeningen Pilevænget i Horsens. (googlemaps)

En 47-årig mand er torsdag ved Retten i Horsens blevet idømt et års fængsel for at have tæsket en 41-årig mand og hans 33-årige kæreste med et baseball-bat i en kolonihave i Haveforeningen Pilevænget i Horsens.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden hævdede selv, at han handlede i selvforsvar, da han slog de to ned den 28. august sidste år om aftenen.

Den 47-årige og hans kæreste var på besøg hos et andet par i haveforeningen. Under dette besøg blev de fra nabohaven ifølge Sydøstjyllands Politi truet på livet af den 41-årige mand, der danner par med den 33-årige kvinde. Han truede blandt andet med at slå den 47-årige, hans kæreste og deres børn ihjel, hævdede den 47-årige i retten.

Senere på aftenen skulle den 47-årige og hans kæreste hjem til deres eget kolonihavehus. På vejen mødte de den 41-årige mand, der havde medbragt et baseballbat på sin aftentur. Det udviklede sig til tumult mellem den 41-årige mand og den 47-årige mand.

Endte i en have
Den 41-årige slog herunder den 47-årige mand en gang på armen med baseballbattet, vurderede domsmandsretten. De to endte inde i en have, hvor den 47-årige fik battet fra den 41-årige.

Den 47-årige slog herefter den 41-årige mand tre gange i hovedet med baseballbattet. Den 41-årige pådrog sig blødninger i hjernen som følge af slagene, viste en lægelig rapport senere.

Samtidig overfaldt den 33-årige kvinde den 47-årige mands kæreste, som blev slået og sparket flere gange på kroppen.

Det fik den 47-årige til også at slå hende i hovedet med baseballbattet to gange. Kvinden fik kraniebrud og blødninger i hjernen, viste en lægelig rapport senere.

Var tidligere venner
Hele balladen opstod ifølge politiet på grund af uoverensstemmelser, som de to par tidligere havde haft, mens de faktisk var venner med hinanden.

Det afgørende spørgsmål i retten var, om den 47-årige mand havde handlet i selvforsvar.

- Det var min vurdering, at der ikke var tale om, det der hedder nødværge, og retten afviste da også dette synspunkt, siger anklager Jesper Rubow.

Det var ikke kun den 47-årige, der blev dømt i sagen. Også den 41-årige mand og dennes 33-årige kæreste blev dømt for vold. Dog 'kun' med 60 dages fængsel til hver.

Den 47-årige mand skal betale 41.102 kroner til den 33-årige kvinde og 37.218 kroner til den 41-årige mand i erstatning. Den 47-årige mand og 41-årige mand blev dømt for grov vold. Den 33-årige kvinde blev dømt for almindelig vold.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere