Bande: Vi er ikke sure på Yahya Hassan

Benægter udestående med digter, der er  varetægtsfængslet for skud

Et ledende medlem fra LTF-banden fortæller, at de ikke har udestående med digteren Yahya Hassan.
(Arkivfoto: Jesper Mortensen)
Et ledende medlem fra LTF-banden fortæller, at de ikke har udestående med digteren Yahya Hassan. (Arkivfoto: Jesper Mortensen)

Gennem de seneste måneder har der været blæst om den unge, vrede digter, Yahya Hassan.

På Facebook har han delagtiggjort læserskaren i sit vilde liv med overfald hashrygning og pigejagt. Kommentarsporerne til de mange opdateringer har været ved at koge over, hvor der både har været støtte-erklæringer og trusler.

I flere opslag på Facebook truer digteren, Yahya Hassan, navngivne personer. Det kan være strafbart, vurderer ekspert. 112 - 21. mar. 2016 - kl. 22:51 Ekspert: Yahya Hassan kan straffes for Facebook-trusler

Dertil har digteren haft lagt en række dramatiske billeder op, hvor han poserede med blodigt ansigt efter overfald og tumult, ligesom der var billeder, hvor han fremviste knive, en jagtbue og en riffel.

Arkivfoto: Ernst van Norde 112 - 26. mar. 2016 - kl. 18:06 Yahya Hassan bliver bag tremmer trods brækket håndled

Han har desuden i interviews beskrevet, hvordan han flere gange er blevet overfaldtet og har været udsat for direkte drabsforsøg fra medlemmer fra forskellige indvandrerbander. Her han selv nævnt banderne LTF og Black Army.

Se også: Jeg tror på Yahya Hassan

I tirsdags fortalte journalist, sociolog og forfatter, Aydin Soei, på TV2, hvordan der i følge hans opfattelse var et had i disse to grupperinger rettet mod Yahya Hassan, og at man internt i grupperingerne ville blive belønnet, hvis man påførte digteren skade.

Derfor tager en talsmand fra LTF-banden nu bladet fra munden.

'Jeg vil en gang for alle cementere, at vi i LTF intet udestående har med digteren Yahya Hassan. Hverken på det personlige plan eller på grund af hans poetiske værk, holdninger eller udtalelser, lyder det fra Shuaib Khan, der er en af grupperingens ledende figurer, i en skriftlig besked til Ekstra Bladet.

Yahya Hassan - dengang den unge digter nærmest lignede uskylden selv. I dag er situationen anderledes. (Foto: Finn Frandsen) 112 - 21. mar. 2016 - kl. 16:15 Efter skuddrama: Gyldendal vil stadig udgive Yahya

'Derfor vil jeg dementere Aydin Soeis udtalelser i TV2. Vi lever i et frit demokratisk samfund hvor ytringsfriheden er en af de mest fundamentale friheder for den enkelte borger. Selv for tosser som Yahya Hassan, så fred være med det', lyder det fra Shuaib Khan.

Khan afsoner for tiden en voldsdom for blandt andet et overfald på den tidligere bandetopfigur, Abderozzak 'Store A' Benarabe.

Han fortæller, at han er forarget over Soei's beskyldninger, som han kan kalder indholdsløse.

Shuaib Khan fortæller ligeledes, at han nu overvejer en injuriesag via sin advokat, Michael Juul Eriksen.

Ekstra Bladet har rettet forskellige henvendelser til Aydin Soei gennem de seneste dage for at høre hans holdning, men han er ikke vendt tilbage.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere