Bandeboss nægter rolle i Kvissel-drab

29-årig iraker hævder, at frygten for den kendte gangster Danny Abdalla fik ham til at lyve om drabet på kærestens mor, Tine Rømer Holtegaard. Det er fri fantasi, lyder svaret fra Abdalla

Danny Abdalla nægter at have kendskab til den drabstiltalte Bakhtiar, som ellers føler sig truet af bandelederen. (Foto: Jesper Mortensen)
Danny Abdalla nægter at have kendskab til den drabstiltalte Bakhtiar, som ellers føler sig truet af bandelederen. (Foto: Jesper Mortensen)

Det var frygten for, at den kendte bandechef Danny Abdalla skulle komme efter ham, der fik den 29-årige drabstiltalte Bakhtiar Mohammed Abdullah til at lyve om drabet på sin 16-årige kærestes mor i oktober sidste år.

Sådan lød hans forklaring i retten tirsdag, hvor anklageren ville vide, hvorfor han indrømmede drabet på Tine Rømer Holtegaard dengang - og nægter alt om det i dag.

- Jeg var bange for banderne, for Danny Abdalla, som hun kendte, forklarede Bakhtiar Mohammed Abdullah i retten og sagde, at hans 16-årige medtiltalte havde truet med at pudse Abdalla og hans venner på ham, hvis han ikke fortalte politiet, at han førte kniven.

Se også: Mordtiltalt frygtede kendt bandechef

Men hans forklaring er det pure opspind - i hvert fald hvis man spørger den omtalte bandechef selv. Til Ekstra Bladet forklarer han, at han kender den 16-årige og hendes tvillingesøster fra Frederikshavn, hvor han boede på et tidspunkt.

- Nej, nej, nej, nej, det passer ikke, siger han om beskyldningerne fra den 29-årige.

- Jeg kender ham ikke og aner intet om ham - og der er ikke nogen, hverken bander eller andre udlændinge, der har været efter ham. Det er noget, han finder på, det er fri fantasi, siger Danny Abdalla.

I retten har den 29-årige desuden fortalt, at den 16-årige havde en affære med bandelederen. Men Danny Abdalla nægter at have haft mere end et overfladisk bekendtskab med pigen og hendes søster.

Liget af Tine Rømer Holtegaard fjernes fra hendes bopæl. Hun blev fundet i sin seng 8. oktober i fjor (Foto: René Schütze) Krimi Læs hele sagen: Hvem myrdede Tine?

- Vi hilste på hinanden og snakkede lidt sammen, men jeg kender hende ikke som sådan. Det eneste, jeg ved, er, at de to tvillinger virkede som nogle gode og uskyldige piger, og jeg var i chok, da jeg hørte, hvad der var sket. Der må være gået et eller andet helt galt, siger han til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at det ikke er første gang, hans navn - angiveligt uden hans viden - er blevet brugt i trusler.

- Jeg er et kendt navn deroppe, siger han lidt kækt.

- Men jeg sværger ved min familie, som jeg elsker meget højt - jeg har intet med den sag at gøre.

Se også: Anklagemyndigheden: Danny Abdalla skal bag tremmer

Se også: Tidligere bandeleder slipper ikke for mandsopdækning

Danny Abdalla blev efter drabet afhørt af politiet, fordi det stod klart, at han kendte den drabstiltalte pige, og her blev han spurgt, om han havde kendskab til sagen - hvilket han, som nu, nægtede.

Libanesiske Danny Abdalla bor i Danmark på tålt ophold og har flere domme bag sig - heriblandt otte års fængsel i en narkosag fra 2003 og et års fængsel for besiddelse af en steakkniv og en skarpladt pistol på hans værelse på Center Sandholm.

Han har gennem en årrække været præsident for banden 'Den Internationale Klub' med base i Aalborg, og kom i fokus igen i 2013, hvor Ekstra Bladet kunne afsløre, at han var i gang med at rekruttere medlemmer til en nyoprettet bande.