Bandefigur i retten for voldsomt flugtforsøg - fem år efter

En 30-årig mand skal i næste uge for retten for fem år gammel befrielsesaktion

En 30-årig mand forsøgte i 2010 sammen med fire andre mænd at befri den centrale bangefigur Mohammed Figuigui, bedre kendt som 'Maler Mohammed', fra Ishøj, da han i en fangetransport blev flyttet fra Vridsløse Statsfængsel til Politigårdens arrest. Først nu fem år efter skal den 30-årige mand for retten.

Under den voldsomme befrielsesaktion i 2010 blev den ene af de fem mænd anholdt af politiet, det lykkedes de andre at flygte fra stedet. Grunden til, at der er gået fem år fra befrielsesaktionen til, at den 30-årige nu skal for retten, er angiveligt, at det først nu er lykkedes politiet at fange manden.

Se også: Dom i befrielsessag: 60 dages fængsel

Mohammed Figuigui, der sidder i fængsel for drabsforsøg i 2007, er to gange tidligere blevet forsøgt befriet. Det er dog aldrig lykkedes vennerne at befrie 'maleren', men i juli 2012 lykkedes det ham selv at stikke af fra Statsfængslet Østjylland.

Det lykkedes Mohammed Figuigui at bluffe sig ud af fængslet ved at udgive sig for at være en anden fange, der skulle på uledsaget udgang. Personalet fik ikke tjekket fangens identitet og låste porten op.

Han blev tilfældigvis fanget igen halvandet år efter, da politiet fandt ham i en lejlighed på Københavns Vestegn, da politiet var der i en anden anledning.

Se også: Bandechefs befriere: Vi var der, men det var ikke os

Retssagen mod den 30-årige mand starter på tirsdag i retten på Frederiksberg.