Bandefolk dømt for bordelafpresning

Fire unge mænd blev dømt for afpresning, hærværk og ildspåsættelse

Hvem er LTF? Hvordan er de startet? Få svaret her

Fire unge mænd med tilknytning til bandegrupperingen Loyal to Familia blev i dag dømt for medvirken til grov afpresning af seks massageklinikker på Vesterbro og Frederiksberg  i perioden fra den 24. april 2017 til den 8. maj 2017.

Københavns Byret idømte tre af de fire bandemedlemmer tre års fængsel, mens den fjerde fik tre et halvt års fængsel for hærværk, ildspåsættelse og medvirken til afpresning. Derudover blev den ene betinget udvist af Danmark, dagen før sin 21 års fødselsdag.

De har alle taget betænkningstid i forhold til anke af dommen.

Politiet eftersøger tre mænd, der har tilknytning til banden Loyal to Familia. Ellers vil de offentliggøre deres navn og billede. /ritzau/Jesper Mortensen 112 Politiet advarer bandefolk: Meld jer - eller vi offentliggør jeres navn og billede

- Jeg er yderst tilfreds med, at retten har valgt at udmåle hårde straffe i en sag som den her. Vi kan ikke som samfund tillade, at bandegrupperinger tjener penge på kriminalitet, siger anklager Anne Kirstine Jacobsen.

Sagen har været under efterforskning siden april sidste år.

Ved alle stederne blev massageklinikkerne bestormet af flere personer af udenlandsk herkomst, der fremstod truende og efterlod en seddel, hvor der var skrevet enten LTF eller Loyal To Familia og et telefonnummer, som ejeren skulle ringe til inden 24 timer, hvis stedet ikke skulle lukkes eller ødelægges.

112 Afpresning af bordeller: Politiet leder efter endnu et bandemedlem

To 20-årige LTF´ere kræves varetægtsfængslet for afpresning mod massageklinikker. /ritzau/Jesper Mortensen 112 Bandefolk anholdt: Tilbød 'beskyttelse' til massageklinikker

Ved fem af stederne blev der ligeledes knust vinduer med brosten eller mursten, og to af stederne blev der sat ild til stedet med brandbare væsker. Brandene blev dog slukket, før de udviklede sig til resten af ejendommene.

Den 21-årige Besmir Vila er statsborger i Kosovo og blev idømt en betinget udvisning. Hvis han begår ny kriminalitet indenfor to år efter løsladelsen ryger han ud af Danmark.

- Det skal du vide, sagde dommer Bodil Toftemann ifølge Ritzau direkte til Besmir Vila.

De øvrige dømte er den 21-årige Mahmoud-Jan Afghani, den 22-årige Yonatan Mebrahtu Araia og den 23-årige Abdulrahman Ibrahim.

- Der er tale om et større antal tilfælde af ligeartede forhold, som blev udført som led i systematisk og organiseret kriminalitet, sagde retsformanden ved domsafsigelsen.