Bandefolk tilbød at køre flygtninge for penge

Kriminelle ville tjene på flygtningestrøm - tilbød køretur til Sverige mod betaling

Flygrninge i Rødbyhavn begyndte at ankomme i stor stil i den forgangne uge.
(Foto: Per Rasmussen)
Flygrninge i Rødbyhavn begyndte at ankomme i stor stil i den forgangne uge. (Foto: Per Rasmussen)

Medlemmer fra en bred vifte af kriminelle grupperinger var blandt dem, der i sidste uge kørte til landets sydlige grænser, hvor mange var taget ned for dels at vise støtte og dels give tøj og mad til flygtningestrømmen, der begyndte at ankomme med tog og færge.

Det gjaldt særligt indvandrere med muslimsk baggrund, der fyldte godt i billedet af sympatisører, hvor også flere for egen regning kastede sig ud i at fragte flygtninge videre til Sverige.

Men bandemedlemmerne var åbenbart ikke kun dukket op for at udvise næstekærlighed. Flere af dem tilbød i følge Ekstra Bladets oplysninger at køre flygtninge til Sverige mod betaling.

Se også: Rockere troppede op i Rødbyhavn

2000 til 5000 kr er blevet nævnt som pris for en sådan køretur. Det er uvist, om nogen af de tilrejsende fra syd har taget imod tilbuddet.

- Vi har hørt det samme, og det er selvfølgelig noget, vi er ekstremt opmærksomme på. Mere har jeg ikke at sige til det, siger Kim Kliver, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at det både gjorde sig gældende ved Rødbyhavn på Lolland, hvor der er færgeforbindelse til Tyskland, og i Padborg ved grænsen i Sønderjylland, hvor folk med banderelationer troppede op i biler.

Tirsdag 8. september var der mindre tumult ved Rødbyhavn, hvor der blandt andet blev kastet flasker og andet mod politiet. Bandefolk mistænkes for også at have deltaget i balladen.

Også andre dubiøse typer har gjort sig bemærket i gruppen af folk, der har ønsket at støtte flygtningene. Det gælder blandt andet folk fra de islamistiske miljøer.

Her er der tale om folk, der åbenlyst støtter og hylder Islamisk Stat. Og det har faldet enkelte for brystet, at netop den samme personkreds, der har rekrutteret unge til borgerkrigen i Syrien på samme tid søger at tilrane sig en position i hjælpegrupperne.

Flere Islamisk Stat-tilhængere er set blandt de folk, der på Hovedbanen i København fordeler indsamlet med og tøj til flygtninge, der ankommer med tog.

En kilde med indvandrerbaggrund omtaler de danske Islamisk Stat-tilhængere som hyklere og løgnere, der på en og samme tid fodrer krigen med kanonføde samtidig med, de agerer frelsende engle i Danmark.