Bandekonflikt lurer i Næstved

Lukker klubhuse efter flere skyderier i den Sydsjællandske by

Ved du noget så skriv sms til 1224 (alm sms takst) eller mail til 1224@eb.dk

En bandekonflikt mellem de lokale afdelinger af Black Army og rockerklubben Bandidos truer med bryde ud i Næstved.

Det har politiet skrevet i en pressemeddelelse efter, at der to gange er affyret skud mod begge de stridende parters klubhuse i den sydsjællandske by.

Bandidos klubhus på Nettos p-plads i Ringstedgade i Næstved er blevet afspærret fra klokken 21 og 14 dage frem. Billedet er fra en visiteringszone til gæster forud for indvielse af klubhuset i januar 2015. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 2. jan. 2016 - kl. 21:07 Efter skudangreb: Politi lukker Bandidos og Black Armys klubhuse i Næstved

Senest fredag aften, hvor det var Black Armys tilholdssted, der ligger på Nordre Farimagsgade, der var blevet beskudt. Lige før jul var det Bandidos' ditto på Ringstedgade, der var mål for skyderi.

På baggrund af det spirende konfliktbillede, har politiet med rockerloven i hånden nu valgt at forbyde medlemmer adgang til tilholdsstederne i foreløbigt 14 dage.

I mange år har kun Bandidos som eneste gruppering været til stede i byen, men i 2014 åbnede indvandrerbanden Black Army, der har rødder i Odense-bydelen Vollsmose, at åbne afdeling i den sydsjællandske by.

Det er disse skudhuller, som politiet opdagede under et rutinemæssigt besøg hos Black Army på Nordre Farimagsvej i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)
Det er disse skudhuller, som politiet opdagede under et rutinemæssigt besøg hos Black Army på Nordre Farimagsvej i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)

Et par af byens beværtninger fungerer i følge Ekstra Bladets oplysninger som steder, hvor Black Army-folkene arbejder som dørmænd.

Og det beskrives overfor avisen, hvordan konflikten er en kombination af personfnidder mellem alfahanner i det lyssky miljø, men også drejer som om handel med hash og stoffer.

Sidstnævnte meldte byrådsmedlem Thomas Palmskov (DF) ud i går, efter at Ekstra Bladet havde skrevet om sagen.

Se også: Byrådsmedlem om bandekonflikt: Rockerne skal chikaneres ud

Ingen personer er foreløbigt kommet til skade i den lurende bandekonflikt. Men kilder med indsigt i miljøet frygter, at yderligere episoder kan følge i kølvandet, da ingen af de berørte parter har ry for at give sig.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i forvejen meget at se til i disse dage. På grund af den massive tilstrømning af flygtninge og migranter indfører Sverige fra i morgen grænsekontrol. Og det kan også få effekt på situationen i Danmark.

Se også: Betjente i tusindvis på hemmelig grænse-standby

Se også: Politiet klar med lukkede lejre til id-kontrol af asylansøgere

En stor del af politiets tid er de seneste måneder gået med at holde styr på de flygtninge, der kommer til Danmark. (Foto: Gregers Tycho) 112 - 30. dec. 2015 - kl. 21:40 Grænsekontrol kan kræve 4000 betjente: - Vi kan ikke holde presset

Kort før nytår afslørede Ekstra Bladet, hvordan flere tusind betjente allerede er på standby i forhold til indførelse af kontrol ved samtlige danske grænseovergange.

Der er godt 10.000 betjente i Danmark. Af dem er mellem 6000 og 7000 operative.

Op i mod 4000 betjente kan være i spil i forhold til grænsekontrollen, har Ekstra Bladet erfaret.

Om det kommer så vidt er endnu for tidligt at sige, men på grund af tilstrømningen syd fra har politiet rundt om i Danmark allerede måttet nedprioritere en række andre opgaver.

Ved du noget så skriv sms til 1224 (alm sms takst) eller mail til 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere