Bandeleder betinget udvist for overfald på 'Store A'

Indvandrerbandemedlemmer dømt for overfald i Vestre Fængsel i 2014

Abderozzak Benarabe - kendt som 'Store A' blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel. Syv mænd fra grupperingen LTF er nu dømt i sagen om overfaldet.
Abderozzak Benarabe - kendt som 'Store A' blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel. Syv mænd fra grupperingen LTF er nu dømt i sagen om overfaldet.

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Syv figurer fra LTF-grupperingen har netop fået domme i sagen om overfaldet på Abderozzak Benerabe - kendt som 'Store A'.

Overfaldet skete 21. februar i fjor under en gårdtur i Vestre Fængsel.

Blandt de syv dømte er Shuaib 'Shebbi' Khan, der angiveligt er en af lederne af LTF-grupperingen.

De dømte fik mellem fire og otte måneders fængsel for overfaldet. Shuaib Khan fik seks måneder og blev betinget udvist mede en løbetid på to år.

Også en makedonsk statsborger blev udvist betinget. Desuden fik makedoneren otte måneders fængsel i sagen.

To blev nok kendt skyldige, men fik ingen tillægsdom. Den ene fordi han i forvejen afsoner en dom på seks års fængsel.

Tævet i fangebur
Videoovervågningen i Vestre Fængsel ’fangede’ overfaldet på 'Store A' På den kan det ses, hvordan seks af de tilstedeværende fanger står samlet ved en sort mur i et indhegnet gårdområde, mens Shuaib Khan går rundt sammen med ’Store A’.

Pludselig griber Khan fat i og slår ’Store A’, der dog hurtigt kommer sig og gør modstand.

Abderrozak 'Store A' Benarabe beskrives af politiet som en af de centrale figurer i bandemiljøet på indre Nørrebro. Han blev overfaldet, da han var varetægtsfængslet for overfaldet på en 23-årig kvinde. (Foto: Politifoto) Krimi Tæsket og afsat

Men i samme sekund som det første slag er blevet sendt af sted af Khan, kommer de seks fanger stormende til og overfalder ’Store A’, der falder om på jorden. Liggende bliver han overdænget med slag og spark. I alt varede overfaldet et lille minut.

Overfaldsmændene går efterfølgende over i et hjørne af gårdarealet, mens ’Store A’ rejser sig op. I første omgang går han over i det modsatte hjørne, men øjeblikket efter går han ud mod midten af gårdarealet. Her peger han to gange mod de fanger, der netop har overfaldet ham.

Anklageren på sagen, Anders Trøck Nielsen, dokumenterede i retten den lægefaglige vurdering af ’Store A’ efter overfaldet.

- Han var klar i hovedet, men besvimede, da han kom tilbage til cellen. Han havde syv læsioner - blandt andet et blåt øje og hævelser i ansigtet og på kroppen. Efterfølgende blev han indlagt et døgn til observation for hjernerystelse, men der var efterfølgende ingen tegn på hjernerystelse, lød det fra anklageren.

Se også: Fanget på video: 'Store A' overdænget med slag og spark

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var overfaldet ikke direkte planlagt. Motivet er ikke kommet frem under retssagen.

Se også: Politiet kunne ikke finde 'Store A': Retssag om overfald udsat

Sagen har været længe undervejs. Den begyndte i august i fjor. Men sagen blev udsat, da offeret ikke mødte op, hvor han var indkaldt som vidne. Og da det ikke lykkedes politiet at lokalisere vidnet, blev retssagen udsat på foranledning af Khans forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Retssag i sidste uge
Sagen blev genoptaget i sidste uge, hvor anklageren beskrev, hvordan han krævede Shuaib Khan udvist.

Under retsmødet i sommers kom det frem, at 'Store A' var i Nordafrika.

- Vi har oplysninger om, at vidnet (’Store A’, red.) rejste til Marokko, da han blev løsladt. Og der har han været lige siden, sagde Michael Juul Eriksen dengang.

Ved retsmødet i sidste uge mødte 'Store A' heller ikke op.

Alle modtog dommen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere