Bandemedlem på flugt: Fodgængere sprang for livet

21-årig varetægtsfængslet efter vanvidskørsel i Ballerup

I krydset Hold-An Vej og Magleparken kørte den 21-årige over for rødt lys og påkørte en bilist, som dog slap uden kvæstelser. (Foto: Kenneth Meyer)
I krydset Hold-An Vej og Magleparken kørte den 21-årige over for rødt lys og påkørte en bilist, som dog slap uden kvæstelser. (Foto: Kenneth Meyer)

To-tre unge sprang for livet, da et medlem af banden LTF, Loyal To Familia, i nat var på flugt fra politiet i Ballerup. Han kørte med op til 180 km/t og talrige gange over for rødt lys.

På en p-plads i Hedeparken i Ballerup kørte bilen direkte mod to-tre unge, der ifølge politiet måtte springe for livet for ikke at blive ramt af bilen.

Den 21-årige LTF´er er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Glostrup, sigtet for blandt andet at have udsat fodgængernes liv og førlighed for fare.

Også en bilist, der kørte frem for grønt i krydset Hold-An Vej og Magleparken i Ballerup blev påkørt af flugtbilisten. Jagten endte ifølge politiet, da den 21-årige kom ind på en blind vej i Skovlunde, hvor han blev omringet af flere politipatruljer.

Den 21-årige nægter sig skyldig, men retten i Glostrup fandt, at der var en særligt bestyrket mistanke mod manden, der tidligere er dømt for omfattende hashsalg i Skovlunde.

Mistænkes for hashkørsel
Politiet mistænker også, at han var påvirket af hash og måske spiritus under biljagten, men resultaterne af blodprøverne er endnu ikke klar.

Politiet sigter også den 21-årige for under eftersættelsen via sin mobiltelefon at have kaldt en halv snes unge sammen ved Hedegårdscenteret i Ballerup, som kastede sten mod patruljevogn 99-04, der jagtede den 21-årige. Patruljen blev ramt af flere sten i høj fart.

Retten i Glostrup fandt dog ikke, at der var bestyrket mistanke i det forhold, som nu efterforskes nærmere af politiet, der blandt andet skal undersøger den 21-åriges mobiltelefon.

Politijagten begyndte, da en civil patrulje så, at den 21-årige kørte over for rødt lys og forsøgte at stoppe ham.

Har ikke kørekort
Bilen speedede op og jagten gik rundt i Ballerup. Politiet noterede hastigheder på op til 180 km/t, og ifølge sigtelsen mod den 21-årige kørte han over for rødt lys i høj fart adskillige gange. Han forsøgte også at slippe fra politiet ved at køre på cykel og gangstien på Bybuen i Ballerup.

Det fremgår af sigtelsen, at den 21-årige ikke har kørekort.

Grundlovsforhøret skete bag lukkede døre, fordi politiet vil forsøge at finde de syv-10 unge, der kastede med sten mod patruljevognen under biljagten ved Hedegårdscenteret.

En beboer i Skovlunde sad og røg en cigaret på sin altan, da hun hørte en masse sirener og en mørkegrå stationcar i høj fart kørte ind i området ved Blokhaven:

- Jeg troede først, det var en politibil, men så gik det op for mig, at politiet jagtede den. Den kørte over græsplænen og hen over parkeringspladsen, før den ikke kunne komme længere, fordi vejen var spærret af en stor sten. Så blev han hevet ud af bilen, og han blev ved med at råbe, at det ikke var ham, der havde kørt bilen, fortæller beboeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere