Bandemedlemmer dømt for våben

Begge fik fire et halvt års fængsel, og den ene udvises af Danmark for bestandig

Besiddelse af en skarpladt pistol og ammunition i form af et magasin isat patroner kostede fredag to bandemedlemmer fire et halvt års fængsel. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.

Sagen blev afgjort i retten i Esbjerg, hvor de to 22-årige mænd blev dømt for overtrædelse af straffelovens § 192 a, som omhandler besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Udover fængselsstraffen blev den ene udvist af Danmark for bestandig.

Skyderi på Stengårdsvej
Retten i Esbjerg lagde i forbindelse med dommen til grund, at våbenbesiddelsen havde relation til den konflikt, der er mellem to bander fra henholdsvis Stengårdsvej-området og Kvaglund-området.

De kaldes Stengårdsvej-grupperingen og Kvaglund-grupperingen - eller ST-gruppen og KV-gruppen.

Se også: Ung mand anholdt efter skyderi: Ondt blod mellem to grupper

I september 2017 blev der på Stengårdsvej afgivet skud mod to forbikørende knallerter, som tilsyneladende også besvarede skuddene.

Hverken de to på knallerterne eller den, der skød på dem, er identificeret. Men i forbindelse med ransagning i en kælder på Stengårdsvej blev der fundet en skarpladt pistol og ammunition i form af et magasin isat patroner.

Efterforskningen har vist, at de to dømte har håndteret pistolen i en kælder på Stengårdsvej.

Ifølge Jens Langdal, linjechef for den centrale efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser til Ekstra Bladet, at medlemmerne i de to grupperinger primært består af mænd i 20'erne med anden etnisk herkomst end dansk.

- ST-gruppen har forbindelser til Trillegårdsgruppen i Aarhus, og den ene af de dømte i dagens sag er fra den gruppering, lyder det.

Stærkt budskab
Senioranklager Rikke Brændgaard-Nielsen er tilfreds med dommen.

-Den sender i forlængelse af politiets indsats et stærkt budskab om, at samfundet ikke vil acceptere bandernes kriminelle aktiviteter,  siger Rikke Brændgaard-Nielsen i pressemeddelelsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere