Bandeveteran dømt til udvisning - igen

For anden gang i år er bandemedlemmet Mohamed El Addouti blevet idømt udvisning i en våbensag

’Mo’ er mangeårig veteran i bandemiljøet. I forbindelse med konflikten stod han frem som maskeret talsmand for den ene part i konflikten. Foto: Anthon Unger
’Mo’ er mangeårig veteran i bandemiljøet. I forbindelse med konflikten stod han frem som maskeret talsmand for den ene part i konflikten. Foto: Anthon Unger

Et tidligere medlem af Brothas-banden er tirsdag blevet idømt syv års fængsel for besiddelse af to skydevåben.

I dommen har Københavns Byret desuden udvist den 33-årige marokkaner og bestemt, at han aldrig må vende tilbage.

Det var i efteråret 2017, at Mohamed El Addouti, der er talsmand for Brothas og går under navnet 'Mo', opbevarede en pistol og en revolver i en ulåst campingvogn i Københavns Nordvestkvarter.

Under sagen har anklagemyndigheden hævdet, at våbnene skulle bruges i den verserende bandekonflikt. Af den grund var den nu dømte tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf, som kan medføre en fordobling af straffen.

’Mo’ er mangeårig veteran i bandemiljøet. I forbindelse med konflikten stod han frem som maskeret talsmand for den ene part i konflikten. Foto: Anthon Unger Krimi Politiet: Maskeret mand var leder af berygtet bande

Netop den omstændighed er da også grunden til den relativt hårde straf. Københavns Byret er nemlig enig i anklagemyndighedens udlægning af sagen, og af den grund lander retten altså på fængsel i syv år.

Der er tale om en såkaldt tillægsstraf. Tirsdagens dom er nemlig den tredje, Mohamed El Addouti har modtaget blot i år.

I maj valgte Østre Landsret at straffe bandelederen med to års fængsel i en anden våbensag. Også her landede retten på udvisning for bestandigt.

I juni var Østre Landsret igen på banen. Denne gang lød straffen på seks måneders fængsel i en sag om færdselsforseelser.

Med tirsdagens dom har Mohamed El Addouti dermed samlet set udsigt til ni et halvt års fængsel, inden udvisningen kan effektueres.