Bandidos dømt for indbrud efter vild bil-jagt

Flugtbil endte på skinnerne og spærrede togtrafikken i flere timer

(Foto: Mogens Flindt)

Efter et indbrud i en villa på Skodsborgvej i Nærum, hvor to Bandidos-rockere brød en terrassedør op og stjal en bærbar computer, smykker og en PH-lampe, satte politiet efter rockernes flugtbil, en Ford Focus på stjålne nummerplader.

Dét blev starten på en ni minutter lang og vild biljagt den 30. juli sidste år hvor rockerne forsøgte at slippe fra politiet. Undervejs påkørte rockerne to biler før jagten fortsatte ad Bøllemosevej i Skodsborg og ind på perronen på Skodsborg Station, hvor bilen ramte perronkanten og endte på skinnerne.

Det lykkedes rockerne at stikke af til fods, men tre uger senere blev de anholdt og varetægtsfængslet for en stribe villa-indbrud.

I dag fældede retten i Lyngby dom over mændene, der ifølge Nordsjællands politi har meget stærke relationer til Bandidos. I retten indrømmede den ene sin tilknytning til Bandidos og sagde, at han var stolt af det.

Den 27-årige Martin Glæsner blev idømt to års fængsel, en bøde på 5000 kr. og frakendelse af kørekortet i et år, mens den 24-årige Jonas Lynghøj fik et års fængsel. Begge modtog dommene.

De var tiltalt for 15 indbrud og forsøg, men blev kun dømt for otte indbrud og forsøg. Retten afviste at dømme dem efter den skærpede bestemmelse om organiseret indbrudskriminalitet. Martin Glæsner fik den hårdeste straf, fordi han også blev dømt for besiddelse af 7,2 kilo hash.

Desuden blev Martin Glæsner dømt for en stribe overtrædelse af færdselsloven, da han sad bag rattet i flugtbilen.

Også vild politijagt på motorcykel
Jonas Lynghøj var også involveret i en anden vild politijagt i København den 29. maj, hvor han for fjerde gang kørte uden førerret og forsøgte at slippe væk fra politiet på en motorcykel.

Det førte til 15 overtrædelser af færdselsloven, hvor han kørte over for rødt lys, overhalede biler højre om, kørte i busbanen, overhalede i et lyskryds, overtrådte vigepligten og bragte flere fodgængeres liv i fare, da de måtte springe for livet i et fodgængerfelt.

Vanvidskørslen kostede foruden fængselsdommen for indbrud Jonas Lynghøj 56.000 kr. i bøder og fire års frakendelse af førerretten.

Da flugtbilen endte på skinnerne på Skodsborg Station og indbrudstyvene flygtede, indledte politiets Task Force Indbrud en efterforskning 'Operation TRAIN', hvor bilen kunne knyttes til de to rockere.

Den sorte Ford holdt på tværs og spærrede togtrafikken. Uheldet satte politiet på sporet af to Bandidos. (Foto: Mogens Flindt) 112 - 21. aug. 2014 - kl. 14:13 Dramatisk flugt fælder to Bandidos

 I bilen fandt politiet foruden tyvekosterne en notesbog med 'bestillinger' på  B&O udstyr og to PK 22-stole.

Men da politiet ikke kunne bevise, hvem af de to, som ejede notesbogen, blev begge frifundet i dag for forsøg på tyveri af de noterede effekter.

Frifundet for at forstyrre togdriften
Politiet tiltalte også rockerne for at have 'fremkaldt omfattende forstyrrelse i togdriften' ved grov uagtsomhed. Men retten fandt ikke, at uheldet under biljagten på Skodsborg Station kunne falde ind under dén paragraf, selvom togdriften måtte standses i flere timer.

Flere af de huse, som rockerne brød ind i, var sat til salg, og politiet mistænkte, at de fandt husene med designer-møbler ved at kigge på boligannoncer.

I Jonas Lynghøjs lejlighed i København fandt politiet ved anholdelsen i august sidste år tyvekoster for cirka 230.000 kr. blandt andet godt 3,7 kilo sølvtøj, smykker og ure.

Efter dommen i dag blev de to Bandidos ført tilbage til fængslet. Anklagemyndigheden vurderer nu, om dommen skal ankes i det omfang rockerne blev frifundet.

Sort Ford holder på tværs og spærrer togtrafikken (Foto: Mogens Flindt) 112 - 30. jul. 2014 - kl. 11:05 Flugtbilist kørte ud over perron - og stoppede togtrafik

1 af 3 To gerningsmænd løb fra bilen på togspor (Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Uheldet på togskinnerne fik politiet til at døbe efterforskningen 'Operation Train'. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 3 Den sorte Ford holdt på tværs og spærrede togtrafikken. Uheldet satte politiet på sporet af to Bandidos. (Foto: Mogens Flindt)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere