Bandidos-medlemmer får fængsel for trusler og tyveri

Tre mænd i tyverne får fængselsstraffe for blandt at stjæle designermøbler fra nordjyske villaer

Tre medlemmer af rockerbanden Bandidos er idømt mellem otte måneder og tre års fængsel for trusler og tyveri. Det afgjorde Vestre Landsret tirsdag.

De tre er alle i tyverne og har ikke sagt meget under sagen, 'da de generelt ikke udtaler sig til politiet'. Sagen er en ankesag.

Den højeste straf på tre års fængsel blev Rune Lie Nielsen på 27 år idømt. Straffen er sænket fra tre og et halvt års fængsel, som han fik i byretten.

Sebastian Laursen på 23 år fik stadfæstet sin straf på to års fængsel. Egentlig lempede Vestre Landsret Laursens straf, men retten udløste samtidig en gammel reststraf for besiddelse af narkotika.

Den sidste i sagen, en 21-årig mand, fik afkortet sin straf med fire måneder. Byretten havde idømt ham et års fængsel. Den 21-årige er på fri fod, da han har udstået straffen under varetægtsfængslingen.

Det nu frie Bandidos-medlems advokat, Morten Wosylus Kamp, er udmærket tilfreds med Vestre Landsrets lempelse af straffen.

- Landsretten fulgte langt de fleste af mine betragtninger. Han blev kun fundet skyldig i ét forhold, og det havde han kendt sig skyldig i. Men han blev frifundet for trusler med en skruetrækker, siger Morten Wosylus Kamp.

Den 21-årige havde erkendt at have begået et indbrud i en villa i Vester Hassing med Rune Lie Nielsen og Sebastian Laursen. Her havde de stjålet designermøbler og lamper til en værdi omkring 250.000 kroner.

De tre mænd fandt ifølge politiet frem til velegnede villaer og huse ved at studere til salg-annoncer.

Politiets Task Force Vest havde oprindeligt Rune Lie Nielsen i kikkerten mistænkt for narkohandel. Politiet fandt også anabolske steroider og en lille mængde narkotika på hans adresse.