Bandidos-præsident lægger kortene på bordet

36-årig tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved sidder tiltalt for drabsforsøg, besiddelse af skydevåben, trusler og hashsalg

Den 36-årige tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 20. december 2017. Foto: Per Rasmussen
Den 36-årige tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 20. december 2017. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Der var gang i hashsalget fra en lejlighed på Omøvej i Næstved, da en 36-årig Bandidos-rocker fra Næstved var præsident for Bandidos MC Westside.

Det har manden netop selv fortalt ved Retten i Næstved.

Her sidder han sammen med to andre Bandidos-medlemmer tiltalt for at have spillet en rolle i et drabsforsøg på en 25-årig mand med tilknytning til Satudarah. Desuden er ekspræsidenten tiltalt for besiddelse af skydevåben og for trusler.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden 20. december 2017. Han nægter sig skyldig i alt andet end netop salg af hash. Et forhold, som politiet vurderer har indbragt manden 7,7 millioner kroner i fortjeneste.

Den 36-årige knap to meter høje og næsten lige så brede ekspræsident, der er kendt som 'biggie' i bandemiljøet, havde en kvinde til at hjælpe sig med salget. Han leverede forsyningerne. Hun solgte varerne. Manden har netop fortalt i retten, at han havde leveret mellem 18 og 20 kilo til kvinden i løbet af perioden mellem september 2015 og december 2017.

- Det var deromkring, sagde ekspræsidenten i retten.

De tre tiltalte ankom til retten en efter en. Foto: Per Rasmussen
De tre tiltalte ankom til retten en efter en. Foto: Per Rasmussen
 

Det er imidlertid et stykke fra politiets opfattelse. Manden er tiltalt for at have været i besiddelse af ikke under 130 kilo hash, som han efter politiets opfattelse overdrog til kvinden i perioden.

Ekspræsidenten og kvinden havde hver en Nokia-telefon. Og på dem har politiet fundet en sms-korrespondance, der viste, at samarbejdet mellem de to var fint i begyndelsen, men endte skidt.

Med ultrakorte beskeder fortalte kvinden jævnligt om, hvordan salget gik, og om hun den pågældende dag havde solgt eksempelvis 40 eller 42.

- 40 betød, at hun havde solgt for 4000. 42 for 4200 kroner, sagde ekspræsidenten.

Han kvitterede en enkelt gang over for kvinden med 'du gør det godt', hvis ikke han skrev 'kom læge nu', som angiveligt betød, at de to skulle mødes ved lægehuset og gøre forretningen op.

På et tidspunkt gik noget imidlertid galt, fortalte ekspræsidenten i retten. Kvinden skyldte ham 16.500 kroner.

- Det var derfor, jeg stoppede samarbejdet, fortalte den 36-årige fra anklagebænken.

Det er politiets opfattelse, at manden truede kvinden til at skaffe pengene. Han skulle have sat en kniv ved maven på hende og sagt 'hvis du ikke skaffer pengene, bliver den kørt ind i maven på dig'.

Dagen efter at kvinden blev truet, meldte hun sig selv til politiet. Hun har tidligere fået en straf på to års fængsel.

Den 36-årige ekspræsident har i øvrigt fortalt i retten, at han ikke har et job. Han tjener i stedet cirka 15.000 kroner om måneden i lejeindtægter fra en række ejendomme, som han ejer.

En 25-årig mand blev 13. november 2017 skudt seks gange i mave, arm og ben i sin lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. Nu sidder tre med Bandidos-tilknytning tiltalt i sagen. Foto: Per Rasmussen
En 25-årig mand blev 13. november 2017 skudt seks gange i mave, arm og ben i sin lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. Nu sidder tre med Bandidos-tilknytning tiltalt i sagen. Foto: Per Rasmussen
 

Han bor i en ejendom i Næstved sammen med sin mor. Fra den ejendom har politiet beslaglagt en lang række værdier. Herunder PH-lamper, Arne Jacobsen-møbler, en lang række Hornsleth-malerier og en Harley Davidson motorcykel.

Til eftermiddag skal ekspræsidenten afhøres om hans rolle i sagen om drabsforsøg på en mand, der 13. november 2017 blev skudt seks gange i mave, arm og ben på en adresse i Næstved.

Manden overlevede, men det er politiets opfattelse, at han var i livsfare.

I retten er det kommet frem, at den 36-årige ekspræsident ikke selv var til stede i lejligheden, hvor der blev afgivet skud. Men det er anklagemyndighedens opfattelse, at den 36-årige på en anden måde har deltaget i drabsforsøget.

Ekspræsidenten nægter sig skyldig i det forhold.

Det forventes, at der falder dom i sagen 14. marts.