Bandidos-rocker efterlyst via Interpol

Efter et særligt groft overfald er en 39-årig Bandidos-rocker nu efterlyst i hele verden via Interpol

(Foto: Politifoto)
(Foto: Politifoto)

Den 39-årige Bandidos-rocker Igor Stojanovski er lige nu efterlyst via Interpol.

Han mistænkes for, sammen med to medgerningsmænd tidligere på året, at være indblandet i en særlig grov voldssag.

Igor Stojanovski har været efterlyst i hele verden via Interpol i knap tre måneder, men det er bare et spørgsmål om tid før, at han bliver anholdt, mener politikommissær Steffen Th. Steffensen.

- Vi får ham på et tidspunkt. På et tidspunkt går han i en fælde, siger Steffen Th. Steffensen, der fortæller, at politiet godt ved, hvor Igor Stojanovski befinder sig.

Se også: Stolte af drabsforsøg

Dømt for drabsforsøg
Den brutale rocker er tidligere dømt. Han er bl.a. i 2002 dømt for drabsforsøg, efter at han skød to mænd i hovedet ved en julefrokost i Hvidovre, og et væbnet bankrøveri mod Danske Bank i Skovlunde, hvor personalet blev truet med en maskinpistol.

Han fik dengang 12 års fængsel.

Under retsmødet i 2002 viste Igor Stojanovski, flere gange at han ikke angrede. Han spurgte bl.a. et af de to skud ofre, om han havde ramt i hovedet, om han havde brug for en hovedpineille.

- 'Hvad så, har du hovedpine? Skal du ha' en hovedpinepille - din svans? sagde han.

Se også: Har du hovedpine din svans?

På halsen har den kyniske rocker tatoveret 'vendetta' som betyder blodhævn.

Kriminelle gemmer sig i udlandet
Igor Stojankovski er ikke den eneste kriminelle, der har formået at flygte fra sin straf i Danmark.

Lige nu er 42 personer eftersøgt offentligt via Interpol af dansk politi. Flere af dem har nu levet under jorden, langt fra det danske retssystem, i mere end 20 år.

Hvis dansk politi finder frem til en eftersøgt, kan de ikke selv tage ned og hente ham hjem, de er afhængige af hjælp fra det lokale politi.

og selvom en eftersøgt bliver fundet og arresteret, kan det være svært, at få den eftersøgte udleveret til strafforfølgelse i Danmark. Særligt besværligt er det fra lande, som Danmark ikke har en udleveringsaftale med.