Bangkok: Sex-turister fester videre efter terrorangreb

Thaierne var knuste over gårsdagens bombeangreb, men fulde sexturister fester i Bangkok

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Er du i Bangkok? Har du mærket noget til eksplosionen? Skriv til os på 1224@eb.dk / sms til 1224 (koster alm. smstakst).

Thaierne græd efter mandagens terror-bombeangreb, der først på aftenen dræbte mindst 19 og sårede over 120 mennesker et meget helligt sted i hjertet af Bangkok – og dermed krænkede Thailands hinduister og buddhister dybt.

Ingen danskere omkom.

Fest som altid
Ekstra Bladet telefonerede i nat thai-tid til otte såkaldte gogo-barer og et diskotek i byens prostitutions-distrikter for at høre, om tragedien påvirkede antallet af kunder. Kun et sted i den berygtede gade Soi Cowboy meldte om en lidt stille nat. De øvrige steder meldte om fest som altid.

Sexturister ligeglade
Redaktør og direktør Gregers Møller, der i knap 30 år har boet i Bangkok, sagde først på natten thai-tid, at sexturisterne er totalt ligeglade med tragedien:

- Det er usmageligt. Thaierne er kede af det og meget påvirkede af det. Men turisterne fester, som om intet var hændt. Det betyder intet for nattelivet.

Det er bestemt ikke første gang, sexturister chokerer thaierne. Det gør de dagligt, men aldrig nogen sinde i en grad som i dagene efter national-tragedien 26. december 2004, hvor vestlige mænd muntrede sig i barerne på ferieøen Phuket, endnu inden alle lig var samlet op.

Jagter terrorister
Men i går rettede thaiernes vrede sig især mod de gerningsmænd, der stod bag det anslag, der især frygtes at ramme landets indbringende hovederhverv, turismen, hårdt.

– Vi vil jagte dem og tilintetgøre dem, forsikrede Thailands forsvarsminister, Prawit Wongsuwon, på nationalt tv.

Men det stod endnu uklart, hvem der med bomben skabte død og ødelæggelse og jog skræk i livet på befolkningen i den million-metropolen Bangkok.

Vil hævne Thaksin
Gregers Møller finder det særdeles usandsynligt, at gerningsmændene skal findes blandt de militante islamister, der hærger lokalt i Sydthailand.

– Det mest sandsynlige er, at nogle få ekstremister i en lille celle af Thaksin-tilhængerne har villet hævne, at man har frataget Thaksin en rang i politiet, siger han.

Thaksin Shinawatra var premierminister fra 2001, indtil han blev afsat ved et militærkup i 2006. Han blev senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption, men hans tilhængere kræver ham tilbage fra hans eksil i udlandet.

Se også: Ambassaden i Bangkok: Kontakt jeres pårørende

Foto: AP. 112 - 17. aug. 2015 - kl. 17:19 Thailand-ekspert: Det er et terrorangreb

Hør Thailand-ekspert Flemming Ytzens udlægning af situationen her.

1 af 14 Polttiet rydder op efter eksplosionen. (Foto: AP)
2 af 14 Foto: All Over
3 af 14 Foto: All Over
4 af 14 Foto: All Over
5 af 14 Foto: AP
6 af 14 Foto: AP
7 af 14 Foto: AP
8 af 14 Foto: AP
9 af 14 Foto: AP
10 af 14 Foto: AP
11 af 14 Foto: AP
12 af 14 Foto: AP
13 af 14 Foto: AP
14 af 14 (Foto: AP)