'Batman' dræbt i ulykke: Batmobilen brød sammen

En amerikansk rigmand, der er berømt for at besøge børn på hospitaler klædt ud som Batman, har mistet livet i en trafikulykke

51-årige Leonard B. Robinson har i de seneste år spredt glæde for hundredevis af syge børn, men en tragedie søndag aften har sat en brat stopper for den dedikerede mands glædesspredning.

Her mistede han nemlig livet, da hans specialbyggede Lamborghini fik motorproblemer på en motorvej i delstaten Maryland. Det skriver Washington Post.

Kort forinden havde den 51-årige mand, der også lokalt går under navnet 'Batman', som så ofte før spredt glæde blandt børn, da han var kørt ind på en tankstation i bilen, der var ombygget til at ligne Batmans 'Batmobile', til stor begejstring for børnene på tankstationen.

Selvom han ikke var klædt ud på tidspunktet, tøvede han ikke med at dele superhelte-remedier ud til børnene, inden han igen forlod tankstationen.

Torpederet bagfra
Kort efter han havde forladt tankstationen, fik Robinson dog problemer med bilen, og han kørte derfor ind til siden på en ikke oplyst strækning af motorvejen i nærheden af byen Hagerstown. Herefter parkerede nogle af de folk, han havde mødt på tankstationen, bag ham og tændte havariblinket.

Se også: Den første Batgirl er død

Ifølge politiet havde han parkeret i midterrabatten men også delvist på i overhalingsbanen, da han steg ud af bilen for at kigge til motoren. Omkring 10.30 lokal tid hamrede en Toyota Camry ind i Batmobilen, som bragede ind i kroppen på den 51-årige mand, der blev dræbt på stedet.

Politiet er fortsat i gang med at undersøge hændelsen, og der er på nuværende tidspunkt ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

Udgifter på flere hundrede tusinder
Leonard Robinson er blevet kendt i det meste af USA, og især i hjemstaten Maryland, fordi han har brugt hundrede tusindvis af dollars på at få lavet en dragt, ombygget sin bil og købe bunkevis af merchandice til de hundredevis af børn, som han har besøgt rundt omkring i staten.

Her er de rørende billeder af Robinson i selskab med hospitalsindlagte børn blevet delt verden rundt af respekt for hans uselviske gerninger, når han har skabt begejstring blandt børnene, der har fået besøg af deres store helt.

Robinson på et af de klassiske hospitalsbesøg. (Arkivfoto: AP)
Robinson på et af de klassiske hospitalsbesøg. (Arkivfoto: AP)

Hans død har derfor spredt stor sorg, ikke mindst blandt hans nærmeste.

- Han var min bror, min forretningspartner, min bedste ven. Han berørte en masse liv og fik en masse børn til at smile. Det var alt, hvad han ville, siger Scott Robinson, Leonards bror, til Washington Post.

Leonard Robinson tjente sine penge i rengøringsbranchen og brugte altså mange af dem på at skabe glæde blandt hospitalsindlagte børn.

Det speciallavede kostume tog i gennemsnit i alt 45 minutter at tage på, inklusive den make-up han også udstyrede sig med i forbindelse med hospitalsbesøgene.

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
 

Leonard Robinson blev verdenskendt for tre år siden, da han blev stoppet af politiet, fordi han kørte i sin Batmobil uden nummerplade.

Biler - 28. mar. 2012 - kl. 13:53 TV: Batman stoppet af politiet i Lamborghini

Han efterlader sig tre sønner, som han har med sin eks-kone.