Bedøvede farmor inden røveriforsøg

En 21-årig mand blev onsdag idømt fængsel i et år og ni måneder for brandstiftelse og røveriforsøg, mens to andre fik betingede domme

To unge mænd på 21 og 17 år og en 16-årig pige er blevet dømt for røveriforsøg mod et værtshus på Vesterbro i København.

Dommen lød på røveri, og ikke tyveri. Forud for røveriet havde de tre forsøgt at bedøve den 21-åriges farmor, som arbejder på værtshuset. De benyttede sig af det anti-psykotiske stof Quetiapin for at få fat i hendes nøgler til beværtningen.

Den 21-årige tog selv den pågældende medicin på gerningstidspunktet.

Boede hos offer
Den 21-årige boede på tidspunktet for røveriet hos farmoren. Han havde i perioden op til røveriet haft et massivt stofmisbrug, og det var på den baggrund, at han, sammen med de to andre, besluttede at stjæle værtshusets penge.

Farmoren blev ikke bevidstløs af den mængde Quetiapin, som de tre dømte fik givet hende, men det lykkedes alligevel den 21-årige at stjæle hendes nøgler og låse sig ind på værtshuset.

Her tømte han pengeskabet for omkring 85.000 kroner og tog desuden en stor mængde alkohol og cigaretter.

Den 17-årige hjalp efterfølgende med at slæbe udbyttet væk, mens den 16-årige pige holdt vagt hos den ældre kvinde.

Uenighed om bedøvelse
Mens alle tre erkendte at have taget del i at stjæle pengene, så var der ved onsdagens retsmøde stor uenighed om, hvorvidt den ældre kvinde havde været forsøgt bedøvet, inden den 21-årige stak af med hendes nøgler.

Det var faktisk kun den 16-årige pige, der forklarede, at det havde været en del af deres plan hele tiden, og at de havde knust de anti-psykotiske piller og kommet dem i den farmorens kaffe.

De to drenge forklarede derimod, at hun blot var døset hen for fjernsynet, og at det aldrig havde været deres intention at bedøve hende.

Men dommeren vurderede altså, at pigens forklaring var den mest troværdige af de tre, og derfor blev dommen vurderet til at have karakter af røveriforsøg.

Undskyld
Den 21-årige blev desuden dømt for brandstiftelse, fordi han to dage efter episoden på værtshuset satte ild til farmorens kolonihavehus, som efterfølgende måtte rives ned på grund af skaderne.

Det blev i retten forklaret, at branden var en hævn-aktion, fordi den 21-årige mente, at farmoren havde stukket ham til politiet.

Han har på grund af brandstiftelsen siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt i oktober sidste år, og inden domsafsigelsen undskyldte han både over for sin farmor og de andre implicerede.

Den 21-årige blev idømt et år og ni måneders fængsel, mens de to andre fik en betinget dom på ni måneder.

Hans advokat udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke, mens de to andre modtog dommen.

Se også: Tre tiltalt for at bedøve offer: Serverede kaffe med stærk medicin

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere