Bedrageri-offer fandt selv frem til mistænkte

Opdagede, at hans Mastercard-oplysninger var anvendt til køb af først cykel og derefter hotelophold

Ved du noget om sagen, så tips os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

To mandlige letter blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og sigtet i en sag om databedrageri. Begge nægter sig skyldige.

Konkret er den lettiske duo sigtet for databedrageri og dokumentfalsk, hvor man indenfor de seneste dage to gange har misbrugt oplysninger fra et Mastercard til indkøb samt seks forsøg på køb, der mislykkedes.

Ved lørdagens retsmøde, der blev holdt for åbne døre ved Retten i Hillerød, kom det frem, at det var bedrageri-offeret, der selv opklarede sagen og førte politiet på sporet af de to mistænkte.

Det fortæller Kenn Jørgensen, anklager, Nordsjællands Politi:

- Den her mand sidder derhjemme og opdager, at hans Mastercard er blevet misbrugt to gange. Dels til køb af en cykel, dels ved et hotelbooking.

- Manden ringer så til forretningen, hvor cyklen er solgt, og får oplyst købers navn. Derefter ringer han så til hotellet og spørger, om der mon bor en mand med det pågældende navn.

Dette bekræftede hotellet, og derefter ringede manden så en tredje gang - denne gang til politiet - hvor han anmeldte sagen og forklarede, hvor man kunne finde den mistænkte.

Politiet har endnu ikke klarlagt, hvordan svindlerne er kommet i besiddelse af mandens kreditkort-oplysninger.

- Det er noget den videre efterforskning nu skal forsøge at klarlægge, fortæller Kenn Jørgensen.

Ved anholdelsen fandt politiet yderligere en lettisk mand på hotellet, som man mener har forbindelse til sagen.

Ved dagens retsmøde blev de to letter, der er henholdsvis 22 og 23 år, fængslet frem til foreløbigt 18. juni.

De to mænd havde indlogeret sig på et hotel i Tisvildeleje, og hos dem fandt politiet også flere falske østrigske identitetskort.

Id-kortene var udført med forskellige navne, men havde de to mænds billeder påsat.

Cyklen, de mistænkes at have indkøbt, kostede i omegnen af 6000 kroner, mens hotelopholdet havde en værdi til godt 5000 kroner.

Ved retsmødet nægtede de sig skyldige i bedrageri og dokumentfalsk. Om id-kortene forklarede de, at de i hjemlandet var blevet hyret af mand, der havde sendt dem til Danmark for at hente en række pakker, som de skulle fragte hjem til Letland.

Det var til dette formål, at de var blevet udstyret med de omtalte identitetskort, forklarede mændene i retten.

Skærm

Hent flere
Hent flere