Benløs dansker gruppe-tæsket i ferieparadis

Danske Frederik Aakerlund fik bank af en thai-bande ved højlys dag. Fred blev efterladt tævet og ydmyget

Fred Aakerlund er ved at være ved godt mod igen. (Foto: Privatfoto)
Fred Aakerlund er ved at være ved godt mod igen. (Foto: Privatfoto)

48-årige Frederik Aakerlund har ingen ben. Dem fik han fjernet efter at være blevet slemt skadet i militæret i 2007. Fredag forlod Frederik Patong Hospital efter et to måneder langt ophold. Han var blevet tævet af en thai-bande i hvad en lokal politimand beskrev som et 'brutalt og chokerende' overfald.

Nu fortæller han sin historie.

- Da jeg vågnede, tænkte jeg, skete det her virkelig? Ja, det gjorde det, siger Fred Aakerlund til Phuketwan.com

Fred Aakerlund er en dygtig surfer. (Foto: Privatfoto)
Fred Aakerlund er en dygtig surfer. (Foto: Privatfoto)

Ifølge det lokale politi er det muligt, at overfaldet blev optaget på kamera, men det skulle åbenbart være for sent at spore gerningsmændene, selv om Fred godt kan huske et af ansigterne.

- Det var ikke om natten. Det her skete ved højlys dag. Jeg var på vej på stranden ved syvtiden om morgen for at se, om der var nogle bølger, jeg kunne ride, siger Fred.

- Jeg er den eneste professionelle handicappede surfer i verden. Jeg er ambassadør for den internationale surfing-forening. Jeg lærer handicappede mennesker, at de godt kan gå i vandet, selv om de er handicappede, siger danskeren.

- På voldsdagen befinder jeg mig mellem nogle biler, da fem-seks gutter kommer hen og begynder at skubbe mig rundt. Jeg beder dem om at stoppe, da min sportsrullestol let tipper over. En af dem bliver så meget aggressiv og truer mig. Han skubber mig så hårdt, at jeg falder ud, og så begynder de at tæve løs på mig, fortæller Frederik Aakerlund.

Kunne ikke bevæge mig
Den tidligere danske soldat har før været i særdeles pressede situationer. Han havde dog svært ved at bevare roen efter overfaldet.

- Jeg var så traumatiseret, at jeg ikke kunne bevæge mig. Jeg var hele tiden bange for, at de ville komme tilbage. Jeg røg på hospitalet og blev pumpet fuld af medikamenter. Det var to måneder siden.

- Den eneste grund til, at jeg kom til Phuket var at give handicappede og blinde thai-børn mulighed for at nyde vandt. Den plan er på pause nu, og den pause fortsætter indtil maj, hvor der er VM i Surfing, siger danskeren.

Fred Aakerlund fik bortapumteret sine ben i 2007. (Foto: Privatfoto)
Fred Aakerlund fik bortapumteret sine ben i 2007. (Foto: Privatfoto)
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere