Berlins politi undersøger flygtningecenter efter juleangreb

En kontakt til den formodede gerningsmand fra angreb på julemarked var måske hjælper, siger politiet

Den tyske rigsadvokat har tirsdag sendt politiet ud til et flygtningecenter i Berlin for at få foretaget en ransagning af en bolig tilhørende en mand, der havde kontakt til den formodede gerningsmand fra angrebet på et julemarked i den tyske hovedstad den 19. december.

Der er mistanke om, at den pågældende 26-årige tunesiske statsborger havde kendskab til den Anis Amris angrebsplaner og muligvis hjalp ham, siger rigsadvokaten til det tyske nyhedsbureau dpa.

Politiet har tidligere løsladt en 40-årig tuneser, der blev anholdt i Tyskland i forbindelse med angrebet mod julemarkedet i Berlin.

Efterforskning viste, at manden ikke var Anis Amris formodede kontakt.

Oplysninger om, at Anis Amri måske havde en kontaktperson, kom godt en uge efter angrebet på julemarkedet i det centrale Berlin.

Amri havde gemt et telefonnummer på den anholdte i sin telefon. Onsdag skrev tyske medier, at flere ting pegede i retning af, at den 40-årige kunne have medvirket til angrebet, men dette blev senere ændret.

Amri selv blev skudt og dræbt lillejuleaften, da han blev antastet af en politipatrulje i Milano i det nordlige Italien. Han nåede at skyde og såre en italiensk politimand.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere