Berømt danseskole brændt: Dansemødre- og børn i chok

50 år gammel danseskole leder desperat efter midlertidige lokaler efter voldsom brand

Se video fra stedet. (Video: Kenneth Meyer)

- Der har været skoleklasser forbi med eleverne, fordi børnene var helt kede af det ovre i skolen. Og vi har forældre til dansebørn på skolen, der bliver hjemme fra arbejde, fordi de er så chokerede. Vi har dansemødre, der er i chok.

Det fortæller indehaver af AL-Dans i Søborg, Jette Buus Lassen, til Ekstra Bladet efter nattens voldsomme brand, hvis flammer åd en stor del af den gamle danseskole.

Ifølge Københavns Vestegns Politi har branden hærget cirka 500 kvadratmeter, hvilket omfatter både Café Black og Red Kitchen og den mere end 50 år gamle danseskole AL-Dans.

(Foto: Privatfoto/Kenneth Meyer) 112 Voldsom brand: Christina og søn måtte efterlade katten

Mens brandfolk og politi gennemgår en række røgskadede lejligheder over cafeen, hvor branden begyndte, afventer Jette Buus Lassen og hendes medindehaver nyt.

Leder efter midlertidige lokaler
Den ene dansesal står stadig, men skaderne er omfattende efter at branden, og foreløbig bliver der ikke budt op til dans i lokalerne i Søborg.

- Vi leder efter noget midlertidigt og har allerede været ude at se på noget, siger Jette Buus Lassen, som tilføjer, at hun har modtaget ekstremt mange søde henvendelser.

Ifølge danseskolens hjemmeside er AL-Dans en af landets største og førende danseskoler med speciale i undervisning af børn helt ned til treårsalderen.

Artiklen fortsætter under videoen:

(Foto: Christina Ehrenskjöld)

- Midt i chokket er vi helt rørte over det store netværk af virkelig hjælpsomme forældre, der har ringet og tilbudt deres hjlæp. Det er dejligt. Der er helt vildt fed opbakning.

Skal kigge på skader
Jette Buus Lassen blev vækket af sin telefon tidligt tirsdag morgen med de dårlige nyheder:

- Jeg opdagede så, at jeg havde modtaget nogle sms'er i løbet af natten, og da vi så det i nyhederne i morges, kørte vi selvfølgelig straks derned.

112 Voldsom brand i etage-ejendom: Risiko for kollaps

Danseskole-ejeren har nu været i kontakt med brandvæsenets indsatsleder, som har givet grønt lys til, at hun kan besigtige skaderne:

- Vi kan godt komme ned og kigge med gummistøvler og hjelm på, siger Jette Buus Lassen, som allerede nu ved, at kælderlokalerne på danseskolen er ødelagt.

Dans aflyst foreløbig
Hvad angår danselektioner, så satser hun ikke på, at der er fundet lokaler til i morgen:

 - Men vi arbejder på højtryk og melder ud, når vi har alternative lokaler, siger danseskole-ejeren, som tilføjer, at de midlertidige lokaler ikke må være for langt fra Søborg.

- Vi har mange børn, der kommer direkte fra skole og til dans, så det er nødt til at være her i omegnen.

Brandvæsen og politi evakuerede i løbet af de sene aftentimer beboere fra ejendommen, hvor Café Black og Red Kitchen ligger.

De kan nu vende hjem, efter at myndighederne har sikret sig, at der ikke længere er fare for sammenstyrtning.

En stor del af danseskolen AL Dans er en ruin efter nattens brand. (Foto: Kenneth Meyer) 112 Beboere vender hjem efter frygt for kollaps

Se interview med indsatslederen

1 af 4 AL-Dans' lokaler i Søborg har taget alvorlig skade efter en voldsom brand. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 4 Medaljer i de brandskadede lokaler. (Foto: AL-Dans)
3 af 4 (Foto: AL-Dans)
4 af 4 Den gamle danseskole AL-Dans har aflyst al undervisning i Søborg indtil videre. En voldsom brand har hærget skolen. (Foto: AL-Dans)