Berygtet flugtfange sendt til Danmark

Mirzet Bronja er blevet udleveret til Danmark, hvor han er mistænkt for narkoforbrydelser

Mirzet Bronja er bag danske tremmer efter flere års flugt. Foto: Interpol
Mirzet Bronja er bag danske tremmer efter flere års flugt. Foto: Interpol

En 36-årig serber, der ifølge politiet står bag indsmugling af store mængder narkotika til Danmark, er fredag ankommet til Danmark efter en periode i tysk fængsel.

Mirzet Bronja blev anholdt og varetægtsfængslet tilbage i 2011, sigtet for narkosmugling og besiddelse af ulovligt våben, men flygtede i marts 2012 fra det psykiatriske hospital, han var indlagt på.

Siden har han været efterlyst gennem det internationale politisamarbejde Interpol, men først i dag er det lykkedes Sydøstjyllands Politi at få ham bag danske tremmer.

Se også: Ny dansker på europæisk 'most wanted'-liste

Den 36-årige mand blev nemlig anholdt i Tyskland, hvor han også var mistænkt for indsmugling af narkotika - og først da dommen over ham var afsagt i vores naboland, kunne han frit videregives til retsforfølgelse herhjemme.

- Da det tyske retsvæsen var færdige med at behandle den tyske sag, kunne en dansk begæring om udlevering til retsforfølgning i Danmark i den danske sag, endeligt efterkommes og gennemførelsen af udleveringen er altså sket i dag, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se også: Jaguar i ny database: Her er Europas mest eftersøgte forbrydere

Mirzet Bronja har løbende fået sin varetægtsfængsling i Danmark forlænget in absentia, mens han var på fri fod og fængslet i Tyskland, men fredag formiddag kunne han så selv møde op i retten og se sig varetægtsfængslet endnu engang.

Og når hans sag engang kommer for, kan han regne med yderligere adskillige år bag tremmer. Tre af hans formodede medgerningsmænd i smuglersagen er således blevet straffet med 9, 9 og 10 års fængsel.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen