Berygtet for sin blodtørst: Nu er tidligere mafia-boss død

Nicodemo 'Little Nicky' Scarfo hærgede i Philadelphia i 80'erne. Nu er han død

Nicodemo 'Little Nicky' Scarfo, her fotograferet i forbindelse med en retssag i 1989, er død, 87 år gammel. Foto: AP
Nicodemo 'Little Nicky' Scarfo, her fotograferet i forbindelse med en retssag i 1989, er død, 87 år gammel. Foto: AP

Han kaldte sin hus ved vandet Casablanca South, sin båd for Casablanca Usual Suspects og omtalte sig selv som 'gangster'.

Nicodemo 'Little Nicky' Scarfo efterlod ingen tvivl om, at han følte sig godt til rette i mafia-miljøet, og det endte også med at fælde ham i sidste ende.

Nu er han død, 87 år gammel. Den tidligere mafia-boss, der i 1980'erne styrede Philiadelphias underverden, endte sine dage på et føderalt hospital, mens han endnu afsonede sin fængselsdom på 55 år.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den tidligere mafiaboss døde ifølge hans advokat, Norris E. Gelman, af kræft, uden at advokaten ved hvilken form, der var tale om.

Definitionen af en gangster
'Little Nicky' var kendt som en af de mest voldelige ledere af organiseret kriminalitet i USA, og i han blev i en domsafsigelse beskrevet som 'en mand, der søgte og opnåede en karriere i kriminalitetens højeste liga.'

- Hans eftermæle, hvis man kan kalde det det, som en kynisk mafiaboss er ikke set lignende, især ikke i hans område, siger James J. Leonard Jr., der er ven af den afdøde mafiaboss' familie, ifølge The Philadelphia Inquirer.

- Nicky Scarfo var definitionen af en gangster i alle ordets betydninger. Hvad han efterlader i forhold til hans rigtige familie, efterlader hans eftermæle desværre meget at ønske, lyder det fra advokaten.

Nicodemo Scarfo 'kom til magten' i en af de blodigste perioder for organiseret kriminalitet Philadelphia. 25 mafiamedlemmer blev myrdet i perioden 1980 til 1985, hvor han kom til magten.

Undersåtter flygtede
På trods af hans ringe størrelse - han målte 165 centimeter og vejede omkring 60 kg - var han notorisk berygtet for hans hang til vold, og han yndede at gøre meget ud af sin egen gangster-attitude, hvor den berygtede mafiaboss Al Capone fra Chicago og de Humphrey Bogarts fiktionelle karakterer var hans forbillede.

Ifølge hans tidligere sammensvorne, nød han at kæmpe sig op fra alment medlem til den berømmelse det medførte at stå i spidsen for organisationen.

Hans hang til vold og brutalitet endte da også med at koste ham dyrt.

Flere gange undslap Scarfo at blive dømt, fordi myndighederne ikke kunne samle beviser nok, men i 1986 lykkedes det politiet at få medlemmer af hans organisation til at samarbejde, så han til sidst kunne blive dømt.

- Hans udøvelse af ren, brutal magt ødelagde den loyalitet, han måtte have opbygget hos sine underordnede, og det fik nogen til at søge til ordensmagten for at få beskyttelse, hedder det i en rapport fra 1987 af Pennsylvania Crime Commission.

'Little Nicky' ankommer her til et retsmøde i juli 1987, hvor han er under anklage for drabet på Frank 'Frankie Flowers' D'Alfonso. D'Alfonso, der var medlem af mafiaen, blev angiveligt dræbt, fordi han nægtede at betale den gade-skat, Scarfo havde indført. Foto: AP
'Little Nicky' ankommer her til et retsmøde i juli 1987, hvor han er under anklage for drabet på Frank 'Frankie Flowers' D'Alfonso. D'Alfonso, der var medlem af mafiaen, blev angiveligt dræbt, fordi han nægtede at betale den gade-skat, Scarfo havde indført. Foto: AP
 

Dømt tre gange
Mellem 1987 og 1989 blev Scarfo dømt tre gange - for sammensværgelser, afpresning og overlagt mord - og blev dømt henholdsvis 14 års fængsel, 55 års fængsel og livsvarigt fængsel. Livstidsdommen blev dog siden omstødt.

Blandt den berygtede mafiaboss' ofre tæller en byretsdommer, en bygherre og adskillige mænd med tilknytning til mafiaen.

Og hans brutale og kyniske liv hentede ikke meget anerkendelse hos anklagemyndigheden, da de skulle argumentere for hans straf.

- Han er en nådesløs og helt igennem ond mand. Hans liv har været viet til mafiaen og alle de negative værdier, den repræsenterer: Grådighed, brutalitet, forræderi, bedrag og foragt for loven, lød det i fremlæggelsen.

Nicodemo Scarfo var født og opvokset i New York, men slog altså sine folder i Philadelphia. Han var far til tre sønner. Han nåede at være gift to gange.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere