Bestilte overfald på Skat-medarbejder: Følte sig udsat for personlig hetz

Kvinden fik flere brud på kæbe og ribben, efter hun blev slået og sparket af to mænd som følge af sit arbejde i Skat

Foto: Philip Davali/POLFOTO
Foto: Philip Davali/POLFOTO

En kvindelig medarbejder i Skat fik en ordentlig omgang tæsk, da hun tidligt om morgenen 14. marts i år blev overfaldet af to mænd i sin fritid.

Ved overfaldet blev kvinden sparket og slået flere gange med knyttet næve i ansigtet og på kroppen, så hun fik flere brud på kæben og ribbenene.

Tæskeholdet blev bestilt af forretningsmanden Mahmoudreza Mirsepasi, der var utilfreds med skatte-medarbejderens sagsbehandling, og han blev i dag idømt halvandet års ubetinget fængsel i en tilståelsessag ved Retten i Viborg.

Se også: Tre fængslet for at overfalde SKAT-ansat ved hendes bopæl

Hans forsvarer, Mette Grith Stage, fortæller, at han synes, det er en hård dom, og at han havde håbet på mindre. Men han har valgt at modtage dommen.

- Dels fordi det har været rigtig hårdt for ham at være varetægtsfængslet, både på det personlige plan og forretningsmæssigt. Hans virksomhed er jo ved at smuldre mellem hænderne på ham. Og dernæst også fordi han er utrolig ked af, at han traf den her beslutning i sin tid om at sætte det her i værk, siger hun.

Hun fortæller, at baggrunden for, at han bestilte tæskeholdet var, at han gennem lang tid havde haft store problemer med netop den person i Skat.

Betalte 50.000 kroner
- Både han og hans andre professionelle rådgivere, hans advokater og revisorer, følte, at det var en personlig hetz imod ham. Og de havde prøvet alt ad den legitime vej, herunder havde han også indgivet en klage til Skatteankestyrelsen og fået at vide, at der var 34 måneders sagsbehandlingstid. Så han følte, at den her medarbejder var godt i gang med på ganske kort tid at ødelægge de virksomheder, som han havde bygget op, og som var hans små børn, fortæller hun.

Mahmoudreza Mirsepasi driver noget transportvirksomhed.

Han betalte derefter 50.000 kroner til en af dem, der skulle overfalde kvinden.

Det har været svært for både forsvarer og anklager at finde praksis på området. Anklager Lise Hebsgaard  krævede, at  han skulle idømmes tre års ubetinget fængsel, mens forsvareren pegede på et års fængsel.

- Det har været vanskeligt at komme med en strafpåstand, da der ikke har været fortilfælde af denne karakter i Danmark. Jeg er meget tilfreds med, at vi efter grundig og langvarig efterforskning har fundet frem til bagmanden til det usædvanligt grove overfald, siger specialanklager Lise Hebsgaard fra den lokale anklagemyndighed ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den dømte og de to medsigtede har siddet varetægtsfængslet for overfaldet siden 24. august.

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med den afsluttende efterforskning af de to øvrige sigtedes roller i sagen, hvorefter anklagemyndigheden vil foretage en juridisk vurdering med henblik på tiltalerejsning.