Betjent anholdt i narkosag

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har anholdt og sigtet 44-årig betjent fra Lolland for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer

En 44-årig politibejtent er blevet anholdt og sigtet i narkosag. Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker sagen. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)
En 44-årig politibejtent er blevet anholdt og sigtet i narkosag. Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker sagen. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)

En 44-årig politibetjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med bopæl på Lolland er blevet anholdt i en narkosag, hvor betjenten er sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

Det bekræfter direktør i Den Uafhængige Politiklagemyndighed, Kirsten Dyrberg overfor Ekstra Bladet.

Politiklagemyndigheden, der er sat i verden til at behandle sager mod politiets egne folk, efterforsker nu sagen.

- Vi har foretaget en anholdelse i sidste uge, hvor en 44-årig betjent er blevet afhørt. Han nægter sig skyldig. Manden er nu sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer, og han er blevet løsladt igen, siger Kirsten Dyrberg.

Se også: Politi finder narkolager i Nakskov: To er fængslet

Ransagede bil, båd og hus

Ekstra Bladet erfarer, at politiklagemyndigheden efter anholdelsen har ransaget mandens bopæl, hans bil og hans båd. Vidner har til Ekstra Bladet fortalt, at manden blev antastet af betjente ved båden. Efterfølgende blev der fjernet materiale på båden i to bæreposer.

- Og det var ikke fisk, der var i posen. Han gik sammen med betjentene med bøjet hoved fra båden, siger en kilde til Ekstra Bladet, hvis navn er redaktionen bekendt, men som på grund af sagens specielle omstændigheder ikke ønsker sit navn frem.

Oplysninger til Ekstra Bladet går på, at man under efterforskningen af en anden narkosag, hvor to  medlemmer af motorcykelklubben Satudarah er blevet fængslet, støder på betjentens navn, erfarer Ekstra Bladet.

Fængslingen af de to i den sag skete, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter længere tids efterforskning havde fundet 20 kilogram amfetamin. Politiet betragter de to Satudarah-medlemmer som bagmænd.

Uvist om betjent er suspenderet

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ingen kommentarer til sigtelsen mod den 44-årige betjent. Han ønsker heller ikke at komme ind på, om den 44-årige er blevet suspenderet fra tjeneste indtil videre.

- Jeg har ingen kommentarer til Den Uafhængige Politiklagemyndigheds sag, siger Kim Kliver.

Den sigtede betjent er kendt i sit lokalområde for at være blandt dem, der selv kører omkring og tjekker folk for besiddelse af narko.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få fat på betjenten selv for at få en kommentar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere