Betjent dømt for sex med prostitueret

38-årig betjent fra Østjyllands Politi idømt fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for at udnytte sin stilling til at få sex til nedsat pris med prostitueret

Det sidste ord blev formentlig ikke sagt i den spektakulære sag, da byretten i Aarhus mandag afsagde en dom på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste til en 38-årig politimand fra Østjyllands Politi.

Betjenten var tiltalt - og blev dømt for - at have misbrugt sin stilling til at have sex med en prostitueret til nedsat pris og uden kondom. Han blev desuden dømt for i fire tilfælde at have sendt nøgenbilleder af sig selv til kvinder, han havde mødt i forbindelse med sit arbejde, herunder billeder af sit erigerede lem. I ét af tilfældene sendte han nøgenbilleder af sig selv til en kvindelig fængselsbetjent, som han skulle afhøre dagen efter i relation til en efterforskning, som betjenten foretog.

Se også: Anklage: Betjent tvang prostitueret til sex

Anklagemyndigheden personificeret ved senioranklager Christina Skov havde krævet seks måneders ubetinget fængsel, men så vidt gik dommer Rasmus Damm ikke, da han læste begrundelsen for dommen op i Retten i Aarhus. Heraf fremgik det bl.a., at 'det pres, som kvinderne var udsat for, var af ringe karakter'.

Ankesag i udsigt

Hovedårsagen til dommen var primært det forhold, at betjenten havde udnyttet sin stilling til at få sex med den prostituerede kvinde, som han samtidig vidste, ikke havde arbejdstilladelse i Danmark.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra senioranklager Christina Skov. Hun udtalte dog umiddelbart efter domsafsigelsen til metroxpress.dk, at hun ville tage hjem og kigge dommen igennem med henblik på en eventuel anke.

Se også: Tiltale: Politimand tvang prostitueret til sex

Forsvarer Peter Secher Schmidt havde lignende planer. Han fastholdt under sin procedure torsdag i sidste uge, at anklagerne mod hans klient højst burde kunne give bødestraf. Primært fordi samlejet med den prostituerede ikke skete under tvang fra betjenten.

Den 38-årige dømte, som er ansat i en specialafdeling ved Østjyllands Politi, har været suspenderet fra sit job siden sagen blev kendt i marts i fjor. Dommen får angiveligt den konsekvens, at han efter 13 år hos politiet ikke kan fortsætte med sit hidtidige arbejde, medmindre en sandsynlig ankesag fører til en markant ændring af byretsdommen.