Betjent fik smart idé: Sådan er knivmand aldrig blevet lagt ned før

En person med kniv blev tirsdag anholdt efter at have angrebet grænsepoliti ved grænsepost

Her kan du se det effektive spanske grænsepoliti. Video: AP

En ny video viser, hvordan spansk politi ordnede en mand, som tirsdag gik til angreb ved en grænsepost mellem Marokko og det spanske territorium Melilla. Det var en noget kreativ løsning, som gjorde, at angrebet, hvor en betjent blev lettere såret, blev stoppet.

Da politiet omringer manden, udviser han stadig truende adfærd. For at undgå at komme i nærkontakt med ham, tænker en betjent hurtigt og afslutter episoden med en form for vej-afspærring.

Se også: Vidne om knivdrama i københavnsk moske: Politiet fik ingen hjælp

Marokkaner
Manden blev efterfølgende anholdt, oplyser den spanske indenrigsminister, Juan Ignacio Zoido, på Twitter. Myndighederne mener, at den anholdte mand formentlig er marokkaner, men det er endnu ikke blevet endeligt bekræftet.

Melilla er en selvstyrende spansk by på kysten af Nordafrika, som har været en del af Málaga-provinsen før den blev autonom 1995. Der er ofte uro ved grænsen, men tirsdagens knivepisode menes at være den første af sin slags.

Vil krydse grænsen
Uroen opstår, når migranter og flygtninge forsøger at komme til Spanien via Marokkos grænse til enklaverne Melilla og Ceuta, der ligger på Marokkos middelhavskyst.

Se også: Angreb fængselsbetjent med slebet kniv: Måtte fylde cellen med gas

Begge områder har hegn, sikkerhedsvagter og hunde. Vagterne forsøger at afvise migranterne og flygtningene, før de når over grænsen. Loven siger nemlig, at man ikke mod deres vilje må sende dem retur, når de først er kommet til Melilla.