Betjent fyret: Dræbte ubevæbnet teenager med fire skud

Texas-betjent dræbte sort, ubevæbnet teenager med fire skud

Se hele forløbet, der begyndte med, Christian Taylor begik hærværk mod og hoppede på en række biler. (Video: AP)

En politimand, der skød og dræbte en ubevæbnet, sort teenager i Arlington, Texas, er blevet fyret, fordi han 'udviste dårlig dømmekraft', skriver Associated Press.

Betjent Brad Miller åbnede ild og dræbte Christian Taylor, en 19-årig football-spiller på det lokale universitet, med fire skud i hals, bryst og mave.

Men betjenten fulgte ikke retningslinjerne, da han på egen hånd eftersatte Taylor, der var mistænkt for indbrud, oplyser politichef Will Johnson på et pressemøde.

- Han udviste dårlig dømmekraft og udsatte sig selv og de andre betjente på stedet for en unødvendig risiko, siger politichefen om fyringen.

Arlington-politichef Will Johnson. (Foto: AP)
Arlington-politichef Will Johnson. (Foto: AP)

Familie, venner og bekendte holde en stille mindehøjtidelighed til ære for den unge universitetsstuderende. (Foto: AP)
Familie, venner og bekendte holde en stille mindehøjtidelighed til ære for den unge universitetsstuderende. (Foto: AP)
 

Skudepisoden kommer efter en række sager i USA, hvor sorte, ubevæbnede mænd er blevet dræbt under en konfrontation med hvide betjente.

For to dage siden blev etårsdagen for drabet på 18-årige Michael Brown mindet med demonstrationer og uroligheder i Ferguson, Missouri.

Sagen om Christian Taylor i Arlington, Texas, er den seneste episode, der har oprørt USA og ført til anklager om, at hvide betjente anser sorte liv for mindre værd.

Hoppede på kølerhjelm
Natten til lørdag blev politiet kaldt ud til en automobilforhandler, hvor en person, der er identificeret som Christian Taylor, begik hærværk og indbrud mod parkerede biler.

Et videoklip fra et overvågningskamera viser, hvordan den 19-årige football-spiller hoppede på kølerhjelmen af en bil. Efterfølgende drønede han en bil igennem forhandlerens udstillingsvindue.

19-årige  Christian Taylor. (Foto: AP)
19-årige Christian Taylor. (Foto: AP)

 

Den 49-årige politielev Brad Miller. (Foto: AP)
Den 49-årige politielev Brad Miller. (Foto: AP)

To betjente, Brad Miller og hans makker, ankom til stedet, men episoden, der førte til teenagerens død, fandt sted uden for video-kameraernes rækkevidde.

Det ligger dog fast, at Brad Miller affyrede de dræbende skud, fordi Taylor angiveligt ignorerede hans ordre om at lægge sig ned på jorden.

Selv om de to aldrig var i fysisk kontakt, skulle Taylor ifølge politiet have bevæget sig i retning mod betjenten på en truende måde.

En domstol skal nu tage stilling til, om Brad Miller, der trods sine 49 år var under oplæring i politiet, skal retsforfølges i sagen.