Betjent stukket i ryg og hals: 25-årig nægter sig skyldig

En 25-årig mand nægter drabsforsøg på betjent i Center Sandholm natten til tirsdag. Hør seneste nyt her

RETTEN I HILLERØD (Ekstra Bladet): En betjent blev stukket i halsen, den øverste del af ryggen og i venstre arm, da en 25-årig gik amok med en kniv på asylcenteret i Sandholm omkring klokken 03.30 natten til tirsdag.

Det kom frem under grundlovsforhøret i retten i Hillerød onsdag. Den 25-årige mand, der er sigtet for drabsforsøg, nægter sig skyldig. Af sigtelsen mod ham fremgår det, at han stak politiassistenten 'ikke mindre end tre gange'. Han var efterfølgende i livsfare.

Vicepolitiinspektør Kim Bruun, Nordsjællands Politi. Foto: Kenneth Meyer 112 - 29. sep. 2015 - kl. 12:26 25-årig anholdt for knivstikkeri: Flygtede over hegn

Den 25-årige mødte op i retten i en sort t-shirt fra Københavns Fængsler, grå joggingbukser og et par hvide, nedtrådte sneakers. Han sad med armene over kors og lyttede stille til sin tolk, der oversatte sigtelserne mod ham. Den 25-årige er statsløs palæstinenser og har været kendt i det danske asylsystem siden 2013.

Hvad politiet mener, der ligger af motiv til knivstikkeriet samt hvilke beviser, de har mod manden, forbliver skjult for offentligheden indtil videre. Dommeren i grundlovsforhøret valgte på anmodning fra anklageren - og trods protester fra pressen - efter sigtelsen blev læst op at lukke dørene af hensyn til sagens efterforskning.

Der blev indledt en større menneskejagt, efter en politimand blev stukket ned på Center Sandholm. (Video: Kenneth Meyer)
Der blev indledt en større menneskejagt, efter en politimand blev stukket ned på Center Sandholm. (Video: Kenneth Meyer)

Foto: Kenneth Meyer 112 - 29. sep. 2015 - kl. 08:31 Knivstikkeri i nat: Betjent er nu uden for livsfare

Den 25-årige ankom til retsmødet i en pansret bil - flankeret af adskillige bevæbnede betjente. Flere af dem var med inde i retssalen, mens andre stod vagt med maskingeværer ude foran.

Ifølge politiet er der mere, der tyder på, at den 25-årige er radikaliseret, og Ekstra Bladet erfarer, at han råbte 'Allahu Akbar', da han angreb den 56-årige politimand, der arbejder i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter. Det betyder 'Gud er stor'.

- Det kan jeg ikke kommentere. Der er detaljer i efterforskningen, vi ikke vil ind på. Men vi har fundet tegn på, at den anholdte er radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat, sagde chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi, i går til Ekstra Bladet.

112 - 29. sep. 2015 - kl. 06:30 Betjent stukket ned i Sandholmlejren

Politiet mener desuden, at den 25-årige kan være psykisk ustabil. Han boede ikke på Center Sandhom, men trængte ind i politiets bygning, oplyste chefpolitiinspektøren tirsdag aften.

- Vi ved at gerningsmanden ulovligt har skaffet sig adgang til politiets bygning.

Den 56-årige betjent undrede sig over, at der var lys, men blev så overfaldet bagfra og stukket først én gang med en kniv. Han kom i kamp knivstikkeren og blev stukket yderligere to gange. Betjenten var angiveligt ikke bevæbnet, da han blev overfaldet.

Ekstra Bladet følger sagen...