Betjent ville stoppe bilist - måtte i stedet tage flugten

En civil betjent forfulgte mistænkelig bilist. Da han bad om at se mandens kørekort, måtte han løbe fra stedet

Det der formentligt kunne have endt med en civil anholdelse af en tvivlsom bilist endte nytårsaften med, at en betjent i stedet selv måtte tage benene på nakken og flygte.

Det skete, da en politimand fra Sydøstjyllands Politi tidligt på aftenen i sin fritid var vidne til en mistænkelig kørsel gennem Middelfart.

Her drønede en bilist af sted og påkørte undervejs et helleanlæg med to færdselstavler. Det fik imidlertid ikke manden bag rattet til at stoppe sin kørsel.

Til gengæld fik det den civile betjent til at forfølge bilisten, indtil denne parkerede bilen foran sin adresse på Odensevej. Her slog betjenten til, henvendte sig til manden i bilen, fremviste sit politiskilt og krævede at se mandens kørekort.

Betjent viste sit skilt - bilist viste sin revolver
Men den fredelige forespørgsel fik bilisten til at trække en revolver fra handskerummet.

- Så sigter han på betjenten og truer ham til at lægge sig ned på jorden, oplyser vagtchefen fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Betjenten så i stedet sit snit til hurtigt at komme væk derfra og løb fra stedet. Kolleger fra den fynske politikreds blev straks tilkaldt, og kort efter skred de til anholdelse af en 55-årig mand på adressen.

- Revolveren viste sig at være en gas-revolver. Manden var ikke spirituspåvirket og kunne ikke give nogen egentlig grund til, hvorfor han trak revolveren mod politiassistenten, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er uklart, om den 55-årige i forvejen er kendt af politiet. Men han bliver fremstillet i grundlovsforhør senere søndag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere