Betjente måtte aflive aggressiv hund med de bare næver

Politiet undlod at skyde ustyrlig hund for ikke at skræmme fodboldfans

Flere betjente måtte efter angrebet holde den aggressive hund, så den ikke gik til angreb på andre forbipasserende (Foto: Ekstra Bladet)
Flere betjente måtte efter angrebet holde den aggressive hund, så den ikke gik til angreb på andre forbipasserende (Foto: Ekstra Bladet)

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst).

Betjente aflivede fredag aften en ustyrlig muskelhund med de bare næver.

Det fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi Carsten Reenberg til Ekstra Bladet.

Muskelhunden angreb omkring klokken 18.30 i aftes en mindre hund i en lukket hundegård foran Fælledparken lige foran kulturinstitutionen Krudttønden.

Fem betjente, som var i nærheden på grund af fodboldlandskampen mellem Danmark og Albanien i Parken, ilede straks til hundeoverfaldet og måtte bruge deres knipler for at få muskelhunden til at slippe sit offer.

Se også: Drama ved Parken: Politifolk giver aggressiv muskelhund knippelsuppe

Human måde
Den centrale vagtleder kender ikke den lille hunds tilstand, men den aggressive hund kommer ikke til at gå amok på flere dyr.

- Aflivningen foregik på den humane måde - ved kvælning, fortæller han til Ekstra Bladet.

Betjentene ville ikke skyde dyret, da der var mange mennesker samlet i nærheden, tilføjer Carsten Reenberg.

Der er nu oprettet en såkaldt hundesag, og man vil i næste uge beslutte, om ejeren af den nu døde hund skal retsforfølges:

- Det kan blandt andet ske, hvis man ikke har kontrol over sin hund - og så skal det undersøges, om det er en lovlig hund, siger Carsten Reenberg, der ikke ved, hvilken race, der var tale om.

Oppe at køre
Ifølge den centrale vagtleder var det heldigt, at politiet var i nærheden, så situationen ikke udviklede sig yderligere:

- Hunden var oppe at køre, og der var mange mennesker derude, som man ikke kan udelukke, at den kunne være fortsat efter.

Jan Grarup overværede optrinnet og fortalte i aftes til Ekstra Bladet, at de fem betjente kæmpede en brav kamp for at få muskelhunden til at slippe den lille hund:

- De måtte flå kæben op på den, for at få den lille hund fri, sagde han om overfaldet, hvor den nu døde hund begyndte at æde sit offer og svinge den rundt i luften til de omkringværendes store forskrækkelse.

- Muskelhunden var enormt stærk. Den var helt ude af kontrol. Det var ret voldsomt at se på. Der bredte sig en del panik og påstyr, fortalte Jan Grarup til Ekstra Bladet.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst).